F1 - ALONSO: TUDNI FOGOM, MIKOR KELL VISSZAVONULNOM

fernando_alonso_european_f1_grand_prix_previews_krdugwqr3bql.jpg

Fernando Alonso, a McLaren-Honda pilótája elmondta, tisztában lesz vele, mikor kell majd felhagynia Forma-1-es pályafutásával, és esze ágában sincs csak a mezőny feltöltése miatt maradni.

A spanyolok kétszeres világbajnoka már "régi motoros a szakmában", ugyanis idén 15. éve, hogy a Forma-1-es mezőnynek aktív tagjaként szerepel (2001-ben debütált a Minardival, de 2002-ben csak tesztpilóta volt a Renault csapatánál). Ferraris évei után Alonso új kihívásokat keresett, mivel megelégelte a folytonos világbajnoki vereségeket, melyeket az olaszokkal szenvedett, így 2015-től újból a McLaren versenyzőjeként vett részt a nagydíjakon. A Honda visszatérésével azonban a wokingi istálló nagyon visszaesett az erősorrendben, és Alonso, valamint szintén rendkívül tapasztalt csapattársa, Jenson Button egy hozzájuk nem méltó autóval kénytelenek az utolsó pontokért csatározni. Főleg eme gyenge teljesítmény fényében röppentek fel híresztelések, miszerint mivel Alonso pályafutása egyébként is a végéhez közeledik, elképzelhető, hogy a 2017-ben lejáró szerződésének kitöltése után visszavonul, és inkább más bajnokságokban próbálja ki magát. Ezt ő maga sem tagadta, de ugyanakkor azt is elárulta, semmiképp sem akar csupán a mezőny kitöltése miatt a királykategóriában maradni. 

fernando_alonso_european_f1_grand_prix_qualifying_mfsj1j9op8ql.jpg

A francia L'Equipe lapnak azt nyilatkozta, érezni fogja, ha eljön az ideje a visszavonulásának, mert egy versenyző megérzi, ha már nem elég gyors, nem tud úgy teljesíteni, mint azelőtt, és nem élvezi már annyira a sportágat, mint előtte. 2005 és 2006 világbajnoka azt is elmondta, örül, hogy egyfajta "romantikus körbe" ölelheti versenyzői pályafutását, hiszen legelső gokartját apja a '80-as, '90-es éveket domináló McLaren-Hondáinak mintájára festette le, és most, 30 évvel később a valódi McLaren-Honda csapatban versenyezhet. 

Alonso elárulta, mivel a versenyzők élete elég leterhelő, visszavonulása után először biztosan kipiheni majd magát és egy ideig visszatér a normál élethez, aztán viszont más kategóriák felé szemezget majd. Például Le Mans és az Endurance VB felé, amelyről újra megemlítette, hogy érdeklődik iránta. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr318834968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása