F1 - SAINZ HOSSZABBÍTÁS ELŐTT ÁLL A TORO ROSSÓVAL

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke reméli, hogy hamarosan meghosszabbíthatják Carlos Sainz szerződését. 

Sainz Jr. számára a Red Bull fiatal pilótákat nevelő programja, illetve Helmut Marko adták meg az esélyt, hogy bemutatkozhasson a Formula-1-ben 2015 elején. 

A fiatalabbik Sainz Max Verstappen oldalán érkezett meg a királykategóriába és összességében nem nyújtott rossz teljesítményt a holland szupertehetség mellett, mégis csúnyán kikapott a végelszámolásnál. 

A Red Bull által végrehajtott pilótacsere Max Verstappen és Daniil Kvyat között azonban elvették Sainztól az esélyt, hogy 2017-től a négyszeres bajnok csapat tagja legyen. 

Miután a Ricciardo-Verstappen páros bombabiztosnak tűnik az elkövetkező évekre, így Sainz számára el kell dönteni, hogy marad még a Toro Rossónál és kivár egy esetleges ülést a Red Bullnál, vagy otthagyja a bikásokat és más csapatokat keres. 

Szóba hozták már a Renault és Ferrari csapatával is, a fiatal spanyol azonban a Red Bullnál képzeli a jövőjét és csak végső esetben hagyná el azt. Erre utal főnöke következő kijelentése is:  

"Úgy tűnik, és személyesen is hiszek benne, hogy Carlos Sainz Jr. a következő évben is a Toro Rosso csapatát fogja erősíteni. Azt hiszem ez nemsokára meg is lesz erősítve. 

Ez egy fantasztikus lehetőség Carlos számára, hogy megmutassa tehetségét. Remélem, hogy a jövő évi autó versenyképes lesz és nem talál semmi kivetnivalót a többi csapathoz képest." 

Tost egyébként abban is erősen hisz, hogy Daniil Kvyat is marad a csapat tagja. Az utóbbi hetek után ez erősen kérdéses, hiszen Kvyat többször is utalt rá, hogy el fogja hagyni a Red Bull családot. Ezesetben Pierre Gasly vehetné át a helyét, aki jelenleg a GP2-es Prema Racing csapat tagja és a bajnokság 4. helyén áll, mindössze 9 pontra a vezető Artem Markelovtól.  

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr498832918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása