F1 - ROSBERG NYERT, HAMILTON AUTÓT TÖRT AZ IDŐMÉRŐN

nico_rosberg_european_f1_grand_prix_qualifying_iwjgwxxzxlwl.jpg

Lewis Hamilton autótöréssel járó bakiját követően Nico Rosberg indulhat a pole-ból Bakuban. Sergio Perez öthelyes rajtbüntetése után Ricciardo és Vettel a 2-3. helyen, akik ezredre azonos időt autóztak a 6004 méteres pályán!

Q3

Nico Rosberg az utolsó gyors körén ugyan szintén falazott, de a kontakt folyamán számottevő hátrányt nem szenvedett el, ezáltal 1:42.758-cal bebiztosította idei harmadik és pályafutása 25. pole-ját. A Mercedes bajnoki éllovasa pedig nem akárkit előzött meg az eredménylistán, hanem Sergio Perezt, aki egy pokoli erős körrel a második helyre hozta be a Force Indiát, ám a mexikói nem tarthatta meg a rajtpozíciót, ugyanis a harmadik tréningen elszenvedett balesete után ki kellett cserélni autójában a sebességváltót, ami 5 rajthelyes büntetést vont maga után automatikusan, úgyhogy Perez szívhatta a fogát, mert ez lett volna pályafutása első első rajtsoros indulása.

lewis_hamilton_european_f1_grand_prix_qualifying_fp2wkz_v59gl.jpg

Ám az időmérő vesztesének még így sem Perez, hanem a címvédő Lewis Hamilton bizonyult, aki az egész kvalifikáció során esett-kelt, ez pedig egy 10. pozíciót eredményezett. A brit az első körében legjobb első szektort autózott, aztán a 15-ös kanyarban kiment a bukótérbe egy elfékezés után, így ennek a körének lőttek. A második, egyben utolsó próbálkozása folyamán a 11-es kanyarban a jobb első kerekével nekiment a belső palánknak, így törött jobb első felfüggesztéssel kellett félreparkolnia a mercedesesnek. Hamiltonnak köszönhetően pedig még a piros zászló is előkerült, amikor már csak 2 perc és 5 másodperc volt hátra a Q3-ból.

Az utolsó két percben még mindenki visszatért a pályára egy utolsó csörtére, kivéve Rosberget, aki a garázsban maradt.

Daniel Ricciardo 1:43.966-tal bejött másodiknak, így a másodpercekkel később érkező, ezredre azon köridőt futó Sebastian Vettel csak a rajtrács harmadik kockájába tudott odaérni. Kimi Raikkonen lett a negyedik Felipe Massa, Daniil Kvyat, Sergio Perez, Valtteri Bottas és Max Verstappen előtt.

Q2

Rosberg egy rendkívül gyors körrel zárt a második szakaszt - 1:42.520-as idejével 1,7 másodperccel megelőzve a második helyezettet.

Míg Rosberg számára gördülékenyen alakult a Q2, addig Hamilton esett-kelt - már csak 2 perc 20 másodperc volt hátra, amikor rontott a 7-es kanyarban, így nem tudott előrébb jönni a 10. helyről. Azonban az utolsó sanszát már nem hagyta elveszni a brit, és végül a második helyen továbbjutott, igaz, egy 1 másodperccel lassabb idővel, mint amit Rosberg autózott.

Romain Grosjean lett a 11., három futam után először legyőzve csapattársát, a mexikói Esteban Gutiérrezt. A szakasz korai szakaszában megforgó force indiás Nico Hülkenberg lett a 12., megelőzve Sainzot, Alonsót, Gutiérrezt és Nasr-t.

Q1

Rosberg már a Q1-ben is egyeduralkodó volt a Mercedesszel, a németnek ehhez mindössze egyetlenegy gyors kör is elegendő volt, akárcsak a Ferrari pilótáinak, akik úgyszintén továbbjutottak.

Hamiltonnak már az első szakaszban is volt egy hibája a 15-ös kanyarban, s a bukótérből visszatolatva tudta folytatni körözést.

A francia Romain Grosjeannak ennél már jóval komolyabb gondjai voltak, ugyanis a fékgondjaival olyan szinten tehetetlen volt, hogy két alkalommal is kicsúszott a pályáról.

Rosberg volt az első a hétvége folyamán, aki be tudott menni 1:44 alá, 1:43.685-ös köridejével.

A hátsó traktusban mindeközben villogott a Manor - a mezőny egyik sereghajtója kis híján továbbjutott, de végül Rio Haryanto és Pascal Wehrlein "csak" a 9. sort tudták kibérelni, maguk mögé utasítva a negatív meglepetésnek bizonyuló mclarenes Jenson Buttont, a sauberes Marcus Ericssont, valamint a szintén katasztrofális teljesítményt nyújtó Renault-kat, amelyek Magnussennel és Palmerrel csak az utolsó két helyen tudtak zárni.

Az időmérő (eredeti) végeredménye:

f1_kvali.jpg

A hivatalos rajtfelállás:

f1_rajtracs.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr548821110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása