FORMULA E - ÍGY NÉZHETNEK KI AZ AUTÓK 2018-TÓL?

d139daf8a04fb9e4d34be881195b962d.jpg

Egy cégcsoport jövőbeni tervei alapján igencsak radikális változások következhetnek be az elektromos versenyszériában 2018 őszétől, a karosszériát illetően mindenképpen.

A Formula E a jövőben is szeretné megtartani azon szokását, hogy a csapatoknak egységes karosszériát kell használniuk, s csak a motor és az egyéb belső alkatrészek kapcsán teszi lehetővé a fejlesztési hajszát az irányítás.

A 2014 óta használatos Spark-Dallara karosszériát a 2017/2018-as szezon végéig fogják használni az elektromos szériában. Azonban az utána következő, 2018/2019-es szezonra e téren komoly változásokat fontolgat a Formula E, amely erre vonatkozólag már egy pályázatot is kiírt az érdeklődő beszállítóknak.

A brit Autosport értesülései szerint már több pályázat is beérkezett, amelyeket majd egy ülés keretein belül fognak megvizsgálni és kiszűrni a projektre kevésbé vagy egyáltalán nem érdemes cégeket - erre június 24-én Torinóban kerül sor.

Úgy néz ki, hogy az egyik jelentkező fel is fedte kilétét és látványtervét. A fenti és az alábbi képen látható koncepció a TEOS Powertrain Engineering céghez kötődnek, amely a Mecachrome-ot, valamint a WEC LMP2-es géposztályában érdekelt ADESS vállalatot is magában foglalja.

0a086f9e34ab9f8c266946da2c4181bc.jpg

Az összhatás igencsak érdekes látványt nyújt. A vázlatokat nézegetve sokakat egy formulaautó és egy LMP2-es gép keverékére emlékeztet ez a karosszériaterv. Azonban még korántsem biztos, hogy az FIA ennek koncepciónak ad zöld jelzést. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458813782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása