INDYCAR - HORRORBUKÁS ÉS ESŐZÉS TEXASBAN, ELHALASZTOTTÁK A VERSENYT

newgarden-crash.jpg

A hétvégén került volna megrendezésre az IndyCar 2016-os szezonjának kilencedik versenye, a texasi Firestone 600. Egy egynapos halasztást követően sikerült 71 kört egy horrorbalesettel tarkítva lebonyolítani, aztán jött az eső és el is mosott mindent. A folytatásra augusztus 27-én kerül sor.

Magyar idő szerint szombaton hajnalban rendezték volna meg a texasi versenyt, amely az IndyCar idei versenynaptárjának a kilencedik eseménye lett volna. Azonban az égiek nem így akarták, úgyhogy párórás halasztgatás után a versenyigazgatás úgy döntött, hogy áthelyezi a futamot magyar idő szerint vasárnap estére. Akkor is kellett valamennyit várni, mert még szárítgatták a pályát, de végül elrajtolt a 248 körös Firestone 600, Carlos Munozzal a pole-ból.

Magyar kommentárral ITT tekinthető meg.

A futam egészen a 42. körig az oválversenyektől szokatlan nyugodtságban zajlott, ám ekkor történt egy sokkoló baleset. Az újonc Conor Daly megcsúszott a Hondájával, és belecsapódott az őt éppen kikerülni próbáló Josef Newgardenbe, majd a Chevrolet felkenődött a betonkorlátra. A győzelemért is pariban lévő Newgarden zúzódásokat és kulcscsonttörést szenvedett, így felépüléséig Hildebrand JR fogja helyettesíteni őt.

A műszaki meg a személyi mentés pedig olyan sokáig elhúzódott, hogy mire folytatódhatott volna a verseny, addigra megérkezett az eső Texasba, így az IndyCar vezetősége habozás nélkül elhalasztott a fordulót augusztus 27-ére, ugyanis több, a WEC Le Mans-i 24 órás versenyében érintett pilóta már így is lemaradt egy-két eseményről. Majd a nyár végén lebonyolítják a hátralévő 176 kört, a 72. kör kezdetén pedig Hunter-Reay, Hinchcliffe, Aljosin, Power és Carpenter lesz az első öt helyen.

Egyébként a Newgarden-féle esés után immár az IndyCar is fontolóra vette a fejvédő bevezetését. A tengerentúli széria a Red Bull Forma-1-es csapata által kifejlesztett aeroscreennel szemez, ám a vezetőség semmi áron sem akar elhamarkodott döntést hozni a témával kapcsolatban, úgyhogy egyelőre még a jövő zenéje az, hogy mi lesz az IndyCarral fejvédő fronton. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr768810436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása