F1 - A RENAULT MEGPRÓBÁLJA ELCSÁBÍTANI JAMES ALLISONT A FERRARITÓL?

james-allison-ferrari.jpg

Az elmúlt napokban az a pletyka kapott szárnyra, hogy a mérnöki gárdáját újjászervezni próbált Renault lecsaphatja a Ferrari kezéről az olaszok technikai igazgatóját, James Allisont. A spekulációkra már reagált is a konstruktőri bajnokság második helyén álló gárda vezetője, Maurizio Arrivabene, aki eléggé lekapta a keresztvizet az újságírókról.

A világhírű autósport-hírportál, az autosport.com megbízható forrásokra alapozva azt a hírt hozta le a napokban, hogy a legénységét bővíteni kívánó Renault F1 Team szemet vetett a Ferrari technikai igazgatójára, a 48 éves James Allisonra is, és már ajánlatot is tett a szakembernek.

Allison az a személy, aki a V6-os éra elején a középmezőnybe beleszürkülő Ferrarit visszavezette a jó eredmények ösvényére. A hírek szerint állítólag az olasz márka elnöke, Sergio Marchionne már csapatfőnöki posztot is ajánlott Allisonnak.

Úgyhogy ezzel valamilyen szinten döntéshelyzet elé került Allison, hogy kitart-e a Ferrari mellett, vagy negyedik alkalommal is Enstone-ban köt ki, ugyanis korábban már ízben járt a briteknél: a Benettont szolgálta 1990 és 1991 vége között, majd 1994-től 1999 végéig. Aztán meg már a Renault-hoz került vissza 2005-ben, s 2013 végén távozott csak el az akkor már Lotus néven futó gárdától.

Döntésében befolyásoló tényező lehet a tavasszal romba dőlt magánélete, ugyanis március közepén, nem sokkal az Ausztrál Nagydíj után tragikus hirtelenséggel vesztette el feleségét, s James-nek kell gondoskodnia a három gyermekről, akik Nagy-Britanniában vannak. E szempontból ideálisabb munkahely lenne az Enstone-ban székelő Renault, mint az Olaszországban lévő Ferrari.

A Ferrari részéről a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene a minap reagált a pletykákra. A korábbi "Marlboro Man" kifejtette, hogy az újságírók nem tisztelik a feleségét gyászoló James Allisont. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr998807126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása