WTCC - BRILLÍROZOTT A LADA A MOSZKVAI ESŐS IDŐMÉRŐN, MICHELISZ 5.!

catsburg_16061103-630x354.jpg

A moszkvai csónakázótóban remekelt a Lada - Nicky Catsburg pályafutása első pole-ját szerezte meg a WTCC-ben, nem kis előnnyel... Michelisz Norbert pedig legjobb hondásként ötödik lett a kvalifikáción.

Az első szabadedzést még száraz körülmények között rendezték meg délelőtt, de azóta megállás nélkül zuhogott az eső Moszkvában, így a második szabadedzés után az időmérő edzés és a MAC3 is esős körülmények közt lett megtartva.

Akikkel azonnal és könyörtelenül kibabrált az eső, azok a Volvo pilótái voltak, ugyanis szárazon hiába volt jó Fredrik Ekblom és Thed Björk, búcsúzni kényszerültek a Q1-ben.

Mindeközben Catsburg rommá alázta a mezőnyt a Ladával, a holland fölényesen nyerte meg a Q1-et a citroenes Lopez előtt.

A Q2-ben a körülményekkel párhuzamosan a köridők is romlottak, a Lada pedig immár testületileg bizonyult érinthetetlennek, ugyanis Catsburg - Tarquini - Valente sorrendben simán hozták a Q2-t. Catsburg egy olyan kört pirított oda, mintha egy másik dimenzióban vezetne. A Hondák és a Citroenek pedig csak tapogatóztak.

Rob Huff nagyon küszködött a Hondával, olyannyira, hogy a Q2-ben még a legjobb 10-ből is kiszorult, így holnap mindkét futamon a 11. helyről kell rajtolnia. Tiago Monteiro már valamivel szerencsésebb volt, annak ellenére, hogy forgalomba került - a portugál a 10. helyre jött be, amely a nyitó futamra pole pozíciót jelent a számára.

A Citroen részéről Lopez volt a leggyorsabb, de még az ő tempója sem volt elegendő a Q3-as szerepléshez, csak a hatodik pozícióban végzett, ahogyan Yvan Muller sem dobálhatja a sapkáját az égig a nyolcadik helyezéstől.

A Ladákon kívül még a hondás Michelisz Norbi, valamint a Chevrolet-vel nagyot parádézó James Thompson tudott továbbjutni a Superpole-ba, ahol a René Münnichet helyettesítő brit meg is verte a magyar pilótát két tizeddel, ezzel pedig toronymagasan a legjobb nem gyári pilóta lett.

A pole-ért egyértelműen a három Lada Vesta küzdhetett meg, végül a pole pozíció Nicky Catsburg szerezte, vagy másfél másodpercet verve rutinos öreg róka csapattársára, Gabriele Tarquinire, ez pedig egyértelműen árulkodik arról, hogy mennyire diktált brutálisan gyors tempót a fiatal holland. A harmadik a francia Valente lett.

13419112_900879156688944_2691353594659274743_n.jpg

Így nyilatkozott Catsburg pályafutása első pole-járól: "Ez ennél jobb nem is lehetne. Nagyon meg vagyok lepődve, ugyanis erre nem számítottam. A mai teljesítmény mutatja meg azt, hogy mennyit dolgoztunk az elmúlt időszakban. És nagyon boldogok vagyok, hogy első lettem."

Az időmérő után nem sokkal a MAC3 csapatidőfutamra is sor került, melyet a Lada nyert meg a Honda előtt, a Citroen pedig egy eléggé szenvedős menettel jött be a harmadik helyre.

UPDATE: A Ladát kizárták a MAC3-ról, mert Valente kiugrott a rajtnál, így Honda - Citroen a sorrend.

Az időmérő edzés végeredménye: 

wtcc_moszkva_q.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr678799700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása