WTCC - ÚJABB LOPEZ-GYŐZELEM ÉS MICHELISZ-DOBOGÓ A ZÖLD POKOLBAN!

13321732_10153707714752057_1319254740479237995_n.jpg

"Pechito" Lopez a 2014-es argentin hétvége óta először tudott nyerni két futamot egy hétvégén, míg Michelisz Norbert utoljára négy éve Sonomából távozott ilyen eredményesen.

Az első futam alaposan lemorzsolta a mezőnyt a második futamra - a nagyobb nevek közül Muller, Coronel és Monteiro nem tudott rajthoz állni, így Michelisz Norbert a második helyről kezdhette meg a viadalt, José Maria Lopez mellől. A piros lámpák kialvását követően Norbi villámrajtot vett, és Lopez nem tudta megőrizni a vezetést az indításnál.

Azonban a Nürburgring GP pálya visszafordítójában helycsere történt az élen, Lopez visszavette a vezető pozíciót Michelisztől, aki mögé már Chilton érkezett meg az SLR-Citroennel.

A vezetőbolyban voltak mozgolódások, ám egyik támadási kísérlet sem végződött előzéssel. Még úgy sem, hogy az utolsó körre arra hívták fel Lopez figyelmét, hogy figyeljen a motorbeállításokra - ekkor a Michelisz - Chilton - Huff trió megérkezett az argentin nyakára, aki nem tudni hogy, de átvészelte az utolsó kört. Így végül az első négy helyen nem változott a sorrend. "Pechito" Lopez a 2014-es argentin futam óta először tudott duplán nyerni nyerni egy hétvégén, míg Michelisz Norbert legeredményesebb hétvégéjét zárta a WTCC-ben. A magyar pilóta utoljára a 2012-es sonomai futamon ért el összességében ilyen jó eredményeket, sőt, az időmérő 4. hely révén 1 ponttal ezúttal felül is múlta az akkori 34 pontját.

A pontszerzők névsora Bennanival, Catsburggal, Ekblommal, Björkkel, Tarquinivel és Valentével lett teljes. Ficza Ferenc ezúttal a 13. helyen látta meg a kockás zászlót.

Folytatás két hét múlva Moszkvában.

A második futam végeredménye:

ger_r2.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48754286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása