F1 - AZ FIA VÁLTOZTATOTT A SISAKFÓLIÁKRA VONATKOZÓ SZABÁLYON IS

cjxcd-9uoaq8slo.jpgA Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) visszavonta a sisakrostélyfóliával való szemetelésre vonatkozó szabályt, ugyanakkor megkérte a pilótákat arra, hogy igyekezzenek a lehető legkevesebbet "szemetelni" a versenypályán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség még a szezon legelején vezette be azt a szabályt, miszerint a pilótáknak tilos csakúgy eldobálniuk a sisakfóliákat a pályán és a depóban. Azonban a versenyzők és a csapatok folyton-folyvást felmerülő aggályai miatt rendre elnapolták a szabály érvényesítését.

Úgy tűnt, hogy Monacóban valóban be fogják vezetni ezt a regulát. Azonban a csapatok nem találtak biztonságos megoldást a letépett fóliák autóban való biztonságos tárolására, ugyanis a felmerült opciók esetében fennállt a tűzveszély.

Ugyanakkor a szövetség megkérte arra a száguldó cirkusz pilótáit, hogy a jövőben igyekezzenek a lehető legkevesebbet szemetelni verseny közben, ugyanis a letépett fóliák veszéllyel lehetnek a többi autóra.

Egyébként nem a levegőbe beszél az FIA, ugyanis korábban már több alkalommal előfordult az, hogy egy letépett sisakfólia valakinek eltömítette a fékhűtőjét, túlmelegedett a fékje és kiesett. Ez a folyamat játszódott le anno például Kimi Raikkonennél a 2013-as belga futamon, s Fernando Alonsónál a tavalyi Spanyol Nagydíjon.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr938750184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása