F1 - RED BULL-ELSŐSÉG A MÁSODIK EDZÉSEN, ÚJABB BALESETEK

cjy7wjkxiae5ciu.jpg

A második szabadedzés sem telt el eseménytelenül a Monacói Hercegségben - Ricciardo megverte a Mercedeseket, újabb törött autók, villantó Toro Rosso.

Nagyon is úgy néz ki, hogy bevált a Red Bull-nál a Renault továbbfejlesztett aggregátja, ugyanis a második edzésen az ausztrál Daniel Ricciardo lemosta a pályáról a Mercedeseket - az ausztrál hat, valamint kilenc tizeddel verte meg Hamiltont és Rosberget. Ami pedig még jobban alátámasztja az energiaitalosok brutális fejlődését, az a Mercedes részéről tanúsított félelem, ugyanis a csillagmárkásoknál nem gondolják, hogy hat tizedet bármilyen különleges üzemmóddal be lehet hozni. Szóval, ha a hétvége hátralevő részében is marad ez a tendencia, akkor Ricciardónak komoly esélye nyílhat arra, hogy megszerezze negyedik győzelmét a Forma-1-ben.

A két ezüst nyíl mögött a másik Red Bull-lal Max Verstappen zárt, megelőzve a Kvyat - Sainz alkotta Toro Rosso-duót. A Ferrarik borzasztóan gyengén muzsikáltak - a vörös paripák csak estek-keltek az ultralágy gumikon; Kimi Raikkonen a hetedik lett, a két nagyobb hibát elkövető Sebastian Vettel pedig csak a kilencedik legjobb időt autózta. A legjobb 10-et egy McLaren-Honda zárta, mégpedig Jenson Button révén, de a spanyol Fernando Alonso sem végzett túlságosan hátul, 12. lett. A Williams hanyatlása tovább folytatódott, ugyanis Bottas és Massa csak a 14. és a 16. pozíciókban zártak.

Ahogyan korábban már említettük, nem volt eseménytől mentes a második 90 perces gyakorlás sem. Az alagút utáni féktávon két baleset is történt; előbb Grosjean verte oda a Haast a külső palánknak, míg Haryanto a Manort a belső ív mellett található szalagkorlátnak vágódott neki. Az utolsó fél órában pedig Kevin Magnussen csúszott neki a falnak a Renault-jával az Anthony Noghes-kanyarban.

Folytatás szombaton 11 órától, a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

13315482_606264509530535_2098555710388487439_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr708749692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása