F1 - KETTŐS MERCEDES-GYŐZELEM A KAOTIKUS MONACÓI NYITÓEDZÉS

f1_grand_prix_monaco_practice_5rgp6tr4okul.jpg

Lewis Hamilton nyitotta az élen a monacói hétvégét, miután megnyerte a bukásokkal, defektekkel, s piros zászlóval tarkított első tréningen.

Monacóban bevett szokás, hogy az első két szabadedzésen már csütörtökön túl van a mezőny, így a Forma-1-esek számára pénteki nap szünnap. A legelső tréning magyar idő szerint délelőtt 10-kor vette kezdetét, s versenykörülmények között bemutatkozott a lila jelölésű ultralágy gumi, amely amellett, hogy gyorsnak, a vártnál tartósabbnak bizonyult.

Az élen Lewis Hamilton zárt a Mercedesszel, megelőzve éllovas csapattársát, Nico Rosberget; a két ezüst nyíl 1:15-es időkkel zárt az élen, rajtuk kívül csak a harmadik helyen záró, ferraris Sebastian Vettel tudott beférni 1:16 alá. A TOP 3 mögött a két Red Bull végzett Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel. A legjobb tíz második felében Kvyat, Hülkenberg, Perez, Raikkonen és Sainz zártak.

cjxn6ocveaa7cex.jpg

Eseménytelennek semmiképpen sem mondhatjuk az első tréninget, ugyanis már 25 perc után sor került az első csattanásra, amikor Felipe Massa a Williamsszel megtalálta a TecPro falat a St. Devote kanyarban. A Williams amúgy sem mutatott túlontúl tündöklő formát, ugyanis Bottas is csak a 11. lett, míg a balesetező brazil 19.-ként zárt.

cjxxmvguuaeoumu.jpg

Az edzés későbbi szakaszában Jolyon Palmer is megtalálta az egyik palánkot, azonban szerencsére a brit Renault-ja megúszta komolyabb sérülés nélkül a "találkozót".

A 90 perces tréning pedig piros zászlóval került leintésre, ugyanis egy feljövő csatornafedél okozott komoly kalamajkát, ugyanis Nico Rosberg és Jenson Button is eltalálta azt, s defektet kaptak. Sőt, Buttonnak még az első szárnyát is komolyan eltalálta, és szanaszét repültek a mócsingok.

Az első szabadedzés végeredménye:

cjx3qvxuuaetcee.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr888748956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása