INDYCAR - HINCHCLIFFE A POLE-BAN A 100. INDIANAPOLIS 500-ON!

2016indywk41562.jpg

Azok után, hogy éve kis híján végzetes balesetet szenvedett el az indianapolisi oválpályán, idén a pole-ból kezdheti a kanadai James Hinchcliffe az Indianapolis 500-as futamot, méghozzá a jubileumi századikat!

Tündérmesébe illő módon szerezte meg a pole pozíciót a 100. Indianapolis 500-ra a Schmidt Peterson Motorsports pilótája, a kanadai James Hinchcliffe - tavaly kis híján odaveszett a legendás amerikai oválpályán, idén pedig brillírozik. A kétfelvonásos időmérő szombati és vasárnapi csörtéjét is behúzta.

16c_2373-1.jpg

0,060 mérföld/órával happolta el a pole-t az Ed Carpenter Racing amerikaija, Josef Newgarden elől. Vasárnap pedig majd még a 2014-es futam győztese, Ryan Hunter-Reay parkolhat fel az első sorba.

Az Andretti egyfutamos pilótája, az amerikai Townsend Bell igazán szépen teljesített, s a 29-es rajtszámú Andretti-autóval a 4. helyen zárt, a harmadik sor Carlos Munozzal és a 2014-es bajnokkal, Will Powerrel lett teljes. A harmadik sort pedig Mikhail Aleshin, az éllovas Simon Pagenaud és Helio Castroneves alkotják.

41bk9110.jpg

A 10-33. helyekért küzdő pilóták időmérésen a spanyol Oriol Servia volt a leggyorsabb. A tavalyi bajnok, Scott Dixon csak a 13. lett a Chip Ganassi gépével, de Juan Pablo Montoya sem dobálhatja a sapkáját az égig a boldogságtól. Tudniillik, hogy tegnap Montoyának kétszer is pályára kellett lépnie, ugyanis az első menetét egy, a pályán kívülről bekerülő zacskó megzavarta.

Tony Kanaan is szokatlanul hátul van, a 18. rajtkockát foglalta el magának, míg a tavalyi évben pazar teljesítményt nyújtó és a bajnok címért is pariban levő Graham Rahal csak a 26. lett!

Nem volt balesetmentes az időmérő edzés, ugyanis a 35-ös rajtszámmal versenyző Alex Tagliani zúzta le eléggé komolyan az A.J. Foyt csapat Hondáját.

A jubileumi, 100. Indianapolis 500-as futam vasárnap 17:00-kor indul magyar idő szerint.

Az időmérő edzés végeredménye és a rajtfelállás:

indy500rajtfelallas.jpg

 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr428739602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása