F1 - MAX VERSTAPPEN VOLT A LEGGYORSABB A MÁSODIK TESZTNAPON BARCELONÁBAN

civg6jcw0aamvl7.jpg

Max Verstappen volt a leggyorsabb a Red Bull-lal az idei első szezonközi teszt második, utolsó napján Barcelonában, a holland mögött a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára a McLaren gépét vezető Stoffel Vandoorne, valamint a Mercedes W07-es volánja mögé bepattanó Pascal Wehrlein állhattak fel.

Az első naphoz hasonlóan a második napon is kellemes időjárás a mezőnyt Barcelonában, így a csapatok mindenféle hátráltató tényező nélkül folytatni tudták a munkát. A pályán mutatott aktivitás pedig egyszerűen lenyűgöző volt, ugyanis a 10-ből 8 csapat 100 körnél is többet tett meg, egyedül Massa a Williamsszel és King a Manorral nem tudta elérni ezt a mérföldkövet, de csak pár kör híján.

A győztes az immár a Red Bull színeiben versenyző és a csapat színeiben futott első versenyén diadalmaskodó Max Verstappen lett. A második helyen Vandoorne zárt a McLaren-Hondával.

A Mercedes még az utolsó pillanatokban csinált egy gyors versenyzőcserét, ugyanis Esteban Ocon ült volna eredetileg autóba, ám végül a csillagmárkás bajnokcsapat Pascal Wehrlein-t ültette be a W07-esbe, indoklásuk szerint az új elemek teszteléséhez egy tapasztaltabb pilótára volt szükség. Ez pedig olyan téren vigaszt jelenthet Ocon számára, hogy így lehet, hogy Silverstone-ban mind a két napon autóba ül, ugyanis a Mercedes akkor már nem ültethet autóba olyan pilótát, aki kettőnél több versenyhétvégén részt vett. Wehrlein végül a harmadik pozícióban zárt.

A TOP-3 mögött így alakult a sorrend: Gutierrez, Fuoco, Kvyat, Celis, Magnussen, Massa, King.

A 8 óra folyamán egyszer előkerült a piros zászló is, mégpedig Daniil Kvyat miatt, akinek az autója vélhetően motorhiba miatt állt meg a pályán, azonban szerencsére a Toro Rossónál viszonylag gyorsan orvosolni tudták a problémát.

A második tesztnap végeredménye:

ciwjf6-ugaahbfu.jpg

 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr278728670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása