INDYCAR - PAGENAUD AZ INDIANAPOLIS NAGYDÍJON SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE

jgs_9458-1.jpg

Az Indianapolis GP-n is folytatódott Simon Pagenaud 2016-os dominanciája - a francia könnyedén húzta be idei 3. győzelmét Helio Castroneves és James Hinchcliffe előtt.

A Team Penske francia versenyzője, Simon Pagenaud az Indianapolisi Nagydíjon is folytatta idei jó szériáját, ugyanis az év első két versenyén szerzett két második hely után sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg a 22-es rajtszámú autó volánja mögött. A 82 körös futam folyamán a vezetést alig adta ki a kezéből Pagenaud, csak is egy pár kör erejéig a második sárga zászlós fázis alatt. Pagenaud mögött csapattársa, Helio Castroneves, valamint James Hinchcliffe előtt.

Amúgy egy viszonylag nyugodt verseny vagyunk túl, azonban volt egy-két esemény a viadal folyamán. Már a rajtnál volt egy csiki-csuki, amikor a célegyenes végén Tony Kanaan nem vette észre maga mellett Sebastien Bourdais-t és a falnak passzírozta, végül mind a ketten kiestek. A baleset miatt még a pace car is a pályára gördült egy pár erejéig, az újraindítás után pedig újból egy bajnok hibázott, mégpedig a 2014-es, Will Power, aki oly szinten nem tudta elviselni az Alexander Rossi által ráhelyezett nyomást, hogy megforgott a 12-es számú géppel, így pedig a mezőny második felébe csusszant vissza.

Conor Daly a 82 kör folyamán sokáig a 2-3. hely környékén ólálkodott, ám végül a fináléban Hinchcliffe, Rahal és Kimball is fogást találtak rajta, s megelőzték, így végül hatodikként. A TOP 10-be még Dixon, Montoya, Hunter-Reay és Rossi fértek be.

Az összetettben a 242 pontos Pagenaud előnye már 76 pont Dixonnal, és 82 egység Montoyával szemben. Azonban a bajnokság következő állomása a dupla pontos, legendás Indianapolis 500-as lesz, amely a 100. lesz az amerikai open-wheel történetében. A futamra május 29-én kerül sor. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18723172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása