GP2 - ÓRIÁSI BALESETTEL ZÁRULT A 2. FUTAM BARCELONÁBAN

_r6t7489.jpg

Hajmeresztő balesettel végződött a GP2 nyitó hétvégéje Barcelonában. A második futamot Alex Lynn nyerte a DAMS csapat színeiben.

A verseny eleje és a közepe hol izgalmas volt, hol pedig nagyon csendes, azonban a 26 körös második futam fináléja tartogatott izgalmakat magában.

A verseny vége felé több előzést is láthattunk egymást követően. Mitch Evans mögé beragadt a mezőny második fele és csak hosszas vonatozás után tudta átlépni őt Antonio Giovinazzi. A verseny 21. körében az olasz pilóta már Sean Gelael-t próbálta megelőzni, aki rálegyezett versenytársára és hatalmas balesettel végződött az akció. Giovinazzi csak utas volt az ütközést követően, eltalálta még Arthur Pic autóját is, majd átpattogva a kavicságyon nagy sebességgel a falnak csapódott.

A pilótának láthatón nagy fájdalmai voltak a balesetet követően, nem tudta saját lábán elhagyni versenyautóját. (Az pedig igencsak amatőr mutatvány volt a pályabírók részéről, hogy orvosi jóváhagyás nélkül próbálták meg kiemelni az autóból az olaszt...)

Giovanazzit a közeli pályakórházba szállították orvosi vizsgálatra. Egyelőre nincs hír az állapotáról, csak remélni tudjuk, hogy nem sérült komolyan. A balesetet a versenyfelügyelők vizsgálják.

A mezőny a Safety Car mögött futott be a célba. A versenyt az idei évben a GP2-es bajnoki címet, jövőre pedig egy Forma-1-es ülést célba vevő Alex Lynn nyerte meg, Pierre Gasly és Jordan King előtt. Folytatás két hét múlva Monacóban.

A második futam végeredménye:

gp2_masodik_futam.jpg

Kováts Olivér, Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr918717946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása