DTM - MORTARA GYŐZELEMRE VITTE AZ AUDIT A SZEZONNYITÓN

13173697_10154197491921151_8858776317985513014_n.jpg

Az olasz Edoardo Mortara magabiztos versenyzéssel nyerte meg a balesetekkel tarkított szezonnyitó versenyt az Audival a mercedeses Robert Wickens és a pole-ból induló márkatársa, Nico Müller előtt!

Könnyedén nyerte meg az idei első versenyt Hockenheimben az Audi Sport Team Abt Sportsline olasz versenyzője, Edoardo Mortara és ehhez igazából semmi másra nem volt szüksége, mint egy kiválóan elkapott rajtra és egy nyugodt versenyzésre. Előbbi révén kapásból át tudta venni az első pozíciót a pole-ból induló márkatárstól Nico Müllertől, innentől kezdve az olasz a másodperc töredékére nem adta ki a kezéből a vezetést. Mögöttük a mercedeses Robert Wickens körül zajlottak az események: a kanadait a lámpák kialvását követően lerajtolta a brit Jamie Green, azonban Wickens nem akarta olyan könnyen hagyni magát, ennek következtében Green a 15. helyig esett vissza, miközben Wickens visszavette az időmérőn megszerzett harmadik helyet, de rövidesen nagyobb babérokra tört, s megelőzte Nico Müllert, ezzel kialakítva a TOP 3 sorrendjét, már az első körök után.

Azonban ennek ellenére sem beszélhetünk unalmas futamról, ugyanis a mögöttesben nagyon komoly csaták alakultak, melyek némely esetekben roncsderbivé alakultak át, utóbbi pedig alaposan megcsonkította a 24 fős társaságot. Daniel Juncadella és Timo Glock párban estek ki a sóderágyba egy összeakadást követően, a balesetért a tegnap 25. születésnapját ünneplő spanyol pilóta kapott egy három rajthelyes büntetést "ajándékként" a vasárnapi, egyórás futamra a baleset okozásáért. Scheider és Tambay versenye sem tartott tovább egy-két körnél, az ő vesztüket a rajt utáni tülekedés okozta. Götz pedig a Mercedes-aréna kavicságyában "parkolt le" a Mercedesével, miután Augusto Farfus megelőzése túl nagy falatnak bizonyult a számára, így kontakt volt közte és BMW-s között. Mellettük még a 2013-as bajnok, Mike Rockenfeller és a mezőny egyetlen újonca, Esteban Ocon búcsúzott az első körökben.

13082608_10154197496631151_4419383083368366206_n.jpg

Sok érdekes küzdelmet láthattunk, de egy csatát azonban érdemes kiemelnünk, mégpedig a harmadfutamon át zajló Gary Paffett - Mattias Ekström kakasviadalt, melyből végül a svéd került ki győztesként, miután adott egy komolyabb elefántpuszit a 2005-ös DTM-bajnoknak, aki kifakadt a verseny után az interneten a vadorzó módjára közlekedő és ennek következtében Paffett Mercedesét komolyabb mértékben lezúzó Ekströmre, aki egyébként a hétvégén a WRX futamain is indult a német városban, a brit beszólása ehhez is kapcsolódik valamilyen szinten, ami így szól: "Mattias Ekström, mit gondoltál, hogy egy ralikrossz-autóban vagy? Idióta..." A kérdőre vont manőver itt tekinthető meg:

A futam során a legjobb BMW-s Bruno Spengler lett, aki a hatodik helyen ért célba, Di Resta és Vietoris Mercedese mögött, ez pedig kisebb csodának minősül, látva a BMW egész hétvégén át tartó szenvedését. A kanadai mögött, a hetedik-nyolcadik helyen márkatársai Antonio Félix Da Costa és Maxime Martin zártak. A kilencedik Ekström lett, az utolsó pont pedig Miguel Molinához került, miután az utolsó körökben megelőzte érte a 11.-ként záró Paffett-et.

Az első futam teljes egészében itt tekinthető meg:

A DTM mai programja pedig a következőképpen néz ki: 10 órától a harmadik szabadedzés veszi kezdetét,12:30-kor a második kvalifikáció kerül megrendezésre, a második futam pedig 14:30-kor lesz. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr928695444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása