WTCC - HÁRMAS HONDA-GYŐZELEM AZ IDŐMÉRŐN, A MAC3-AT AZONBAN A CITROËN NYERTE

13178977_1286630714699667_4628101436480247875_n.jpg

Taroltak a gyári Hondák az időmérőn, azonban a MAC3 csapatidőfutamot a Citroen nyerte.

Magyar szempontból egyik szemünk már az edzés előtt sírt, ugyanis azt a Zengő Motorsport és Ficza Ferenc a depóban töltött, mivel a kormányszervó olaja elkezdett folyni a Honda Civic-ből.

A Q1-ben már az első négy (Huff, Lopez, Monteiro, Catsburg) befért 1:22 alá, és az 5. helyen záró Michelisz Norbert sem volt nagyon elmaradva tőlük, az 1:22.059-es idejével. A kiesők közt jegyezhettük a volvós Ekblomot, a hazai pályán nagyon szenvedő Bennanit, valamint Filippit és Demoustier-t is.

A második szakaszban a pilóták nagyjából fél másodpercet gyorsultak. A három gyári Honda simán továbbjutott a Superpole-szisztémájú Q3-ba, a citroenes Lopez és a ladás Catsburg szendvicsében. A Q2 végén búcsúzott Muller, Coronel, Björk, Valente, Thompson, Tarquini és Chilton. Azonban érdemes kiemelni, hogy a Münnich Motorsport beugrója, James Thompson megszerezte a fordított rajtrácsos pole-t az első futamra, ami azért nem kispályás teljesítmény, persze Coronel is eléggé meggyőzően ment.

A pillanat, amikor igazán nevethetett a másik szemünk, az a Q3-ban volt, ugyanis a Honda kisajátította az első három helyet Huff - Michelisz - Monteiro sorrendben, legyőzve "Pechito" Lopezt. Catsburg ötödik lett.

A MAC3-ban pedig a Citroen győzött a Lada előtt. A Honda is simán esélyes lett volna a győzelemre, azonban Michelisz Norbi lesmárolta a marrakesh-i falat a 6-os kanyarban, és bal első defektet kapott.

Holnap a futamok 13:15-kor és 18:15-kor rajtolnak.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr968694222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása