FORMULA E - DI GRASSI PÁRIZSBAN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE

cgvoyifwyai4dgb.jpg

Lucas Di Grassi növelte az előnyét az összetettben, ugyanis az ABT Schaeffler Audi Sport brazilja Franciaországban is győzött.

A pole-ból induló Sam Bird elsősége csak alig pár méterig tartott a szombat Párizs ePrix-n, ugyanis a világbajnoki éllovas, Lucas Di Grassi, valamint saját csapattársa, Jean-Éric Vergne a rajt utáni métereken lenyomták az angolt.

Onnantól kezdve pedig Di Grassi érinthetetlen volt, magabiztosan uralta, amely végül idei 3. győzelmét jelentette. Mögötte pedig a hazai pályán versenyző Jean-Éric Vergne ért célba a második helyen, első virgines dobogóját megszerezve. A dobogó legalsó fokára pedig az e.dams svájcija, Sebastien Buemi ért oda úgy, hogy a nyolcadik helyről indult csak. Pontszerző lett még Prost, Sarrazin, Bird, Frijns, Da Costa, Senna és Abt.

Nem volt eseménytelen a futam, ugyanis több csatára és balesetre került sor. Például Sebastien Buemi nagy léptekben zárkózott fel, a 45 körös futam a 9. körben már a 6. helyen volt, és Stephane Sarrazintől követelte az ötödik pozíciót.

A verseny későbbi szakaszába a két DS Virgin Racing-pilóta is összecsapott, azonban a sorrend nem változott csapaton belül, mivel Vergne mesteri módon verte vissza Bird támadásait. Nem sokkal később pedig Bird került védekező helyzetbe, miután Buemit megkapta a nyakába, ám a brit nem bírta a nyomást, és a 40. körben az 1-es kanyarban elfékezte magát, és kiszaladt a bukótérbe.

Nem sokkal később, a 41. körben pedig az elektromos szériában debütáló Ma Qing Hua verte neki a falnak az autóját, amely miatt a hátralévő négy kört a mezőny már a Safety Car mögött teljesítette. Ma Qing Hua mellett még Piquet Jr. és Duval estek ki a futamon.

A folytatásra nagyjából négy hetet kell várni, a következő futam május 21-én Berlin városában kerül megrendezésre, ez lesz a nyolcadik állomás a Formula E 2015-2016-os kalendáriumában.

Amennyiben részletesebben érdekel a Formula E világa, akkor csatlakozz a széria első magyarországi rajongói Facebook-csoportjához! A Formula E Fan Group Hungary csoportot erre a linkre kattintva érheted el.

 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr528658232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása