WTCC - MICHELISZ VEZETÉSÉVEL HONDA 1-2-3. A PÉNTEKI TESZTEN

img_2917.JPG

Magyar szempontból aligha indulhatott volna jobban ez a versenyhétvége - Michelisz Norbi nyerte a nulladik szabadedzést a Hungaroringen márkatársai előtt.

Az újraaszfaltozott Hungaroringet a mai napon avatta fel a WTCC mezőnye, a pénteki 30 perces teszten, ismertebb nevén a nulladik szabadedzésen.

A magyarok nagy örömére pedig Michelisz Norbert nyitotta az élen a Túraautó Világbajnokság 12. szezonjának 3. versenyhétvégéjét a Hungaroringen, miután az utolsó percekben a gyári Hondákra friss gumiabroncsok kerültek fel. Azonban Michelisz 1:48.112-es idejét egyik márkatársa sem tudta megjavítani, Huff lett a második Monteiro előtt.

Jól kezdte a hétvégét a holland Tom Coronel is, a ROAL Motorsport pilótája a negyedik helyen zárt a Chevrolettel. A TOP 10-be még Bennani és Lopez Citroenje, Valente és Catsburg Ladája, valamint Muller és Chilton Citroenje tudott beférkőzni. Azonban nem szabad elfeledni, hogy a Citroenek szokásukhoz híven altattak, azaz lecsavart motorokkal teljesítették a gyakorlást.

A Volvók egyáltalán nem kezdtek valami erősen: Ekblom csak a 12. lett, míg Björk csak két installációs kört tudott megtenni. Ficza Ferenc a Zengő Motorsport autójával ellenőrző köröket futott, a csapatnak még volt bőven tennivalója a Civic hátuljánál.

Holnap már sűrűbb lesz a WTCC-s program, ugyanis 9:45-től az első szabadedzés, 12:15-től a második tréning, 16:00-tól az időmérő edzés, míg 17:00-tól a MAC 3 csapatidőfutam veszi kezdetét.

A teszt végeredménye:

fp0_wtcc.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr228655726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása