INDYCAR - PAGENAUD NYERTE A LONG BEACH-I FUTAMOT

16c_1305-1.jpg

A Team Penske versenyzője, a francia Simon Pagenaud nyerte meg a harmadik futamot a 2016. évi IndyCar-szezonban, igaz, az első pozíciót egy eléggé vitatott, szabályt sértő manőverrel tudta átvenni...

Kiváló formában kezdte meg a 2016-os idényt a 31 esztendős Simon Pagenaud. A Team Penske franciája azok után, hogy a St. Petersburg-i szezonnyitón és a PIR-en a második helyen ért célba, a Long Beach-i futamot követően felállhatott a dobogó legtetejére, annak ellenére, hogy a 80 körös futam kétharmadánál még a pole-ból Castroneves, valamint Dixon tűnt erre a legesélyesebbnek.

Ugyanakkor joggal nevezhetnénk vitatottnak Pagenaud sikerét, ugyanis az első helyet csak úgy tudta átvenni, hogy az utolsó kiállásnál bevágott Dixon elé azzal, hogy átszelte a sárga vonalat mind a négy kerekével, holott a szabály kimondja, hogy maximum csak két kerék lépheti túl a boxkijáratnál lévő vonalat. Végül a versenybírák nem büntették meg Pagenaud-ot és már Dixon sem tudta megelőzni a franciát a leintésig.

A harmadik helyen az utolsó depózásánál két pozíciót is Helio Castroneves zárt, megelőzve a szezonnyitón győzni tudó csapattársát, Juan Pablo Montoyát. A legjobb hondás a japán ex-F1-es Takuma Sato lett, aki az ötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót. A TOP 10-be még Tony Kanaan, Will Power, James Hinchcliffe, Sebastien Bourdais és Josef Newgarden fértek be.

Érdekesség, hogy a 80 körös viadal során mindenki célba ért, és sárga zászlós fázisra sem került sor, így az idei volt minden idők leggyorsabb Long Beach-i futama, a maga 99 perc 54.4835 másodpercével. Long Beach-en utoljára 1989-ben volt sárga zászló nélküli futam, és az IndyCar teljes történelemkönyvében is egészen 2013-ig kell visszalapoznunk, ebben az évben Mid-Ohiói futam volt az, amelyen egyszer sem kellett meglengetni a sárga zászlót.

Jövő héten pedig már Alabamában, a Barber Motorsport Parkban csap össze a mezőny.

A Long Beach-i futam végeredménye:

indycar.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458638168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása