WTCC - LOPEZ A HIBÁS AUTÓVAL IS NYERNI TUDOTT, MICHELISZ 5.

lopez_4.jpg

80 kilogrammos ballasztsúly, hibás autó... A citroënes José Maria Lopezt még ez a kettő komoly hátráltató tényező sem tudta megakadályozni abban, hogy megszerezze első slovakiaringi győzelmét. Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba, annak ellenére, hogy az utolsó métereken defektet kapott.

A WTCC szlovák hétvégéje a főfutammal zárult, melyet Muller, Catsburg, Lopez és Michelisz kezdhetett meg az első két sorból. A lámpák elalvását követően Lopez profi módon tört az élre, mögötte Catsburg és Muller koccantak az egyes kanyarban, s míg előbbi a második helyen maradt, addig utóbbi visszaesett egy pár helyezést. Úgy tűnik, Michelisznél a rajtelektronikával kapcsolatos gondokat nem sikerült kiküszöbölni, ennek köszönhetően mindkét márkatársa megelőzte, így a 3-5. helyen Monteiro - Huff - Michelisz sorrend alakult ki.

Nagyjából a futam feléig a Citroën argentin versenyzője őrizte az első helyet, ám ekkortájt a csapatrádión valamilyen problémára kezdett el panaszkodni. Ez olyannyira kulcstényező volt a verseny menetét illetően, hogy két-három kör múlva már maga előtt találta Nicky Catsburg Ladáját, amely körökön vezette a Szlovák Nagydíj második versenyét. Mindeközben pedig Lopeznek már a Hondákkal szemben kellett védekeznie, így is cselekedett.

catsburg.jpg

Azonban az utolsó pár kör eléggé izgalmasra sikeredett, ugyanis az üldözőboly visszatért Catsburg nyakára, aki kis híján már biztos lehetett abban, hogy megszerzi első WTCC-s dobogóját és egyben első győzelmét. Huff a hajrában kiesett Valentével egyetemben, így az élen a Catsburg - Lopez - Monteiro - Michelisz kvartett küzdhetett meg a győzelemért.

A 10., utolsó előtti körben azonban Lopez megelőzte Catsburg Ladáját és nemsokára Monteiro is legyorsult a holland pilótát. Nem sokkal később Michelisz is nyomás alá helyezte, ám nem tudta megelőzni a Lada Vestát, sőt, az utolsó kanyarban még bukott is egy pozíciót Thed Björkkel szemben, mivel az utolsó métereken defektet kapott a Honda Civic.

A verseny végi kavarodás után ebben a sorrendben futott be a TOP 10: Lopez, Monteiro, Catsburg, Björk, Michelisz, Muller, Bennani, Chilton, Ekblom, Coronel.

Jövő héten a Hungaroringen folytatódik a WTCC 2016-os szezonja.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr138634998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása