F1 - SEBASTIAN VETTEL ZÁRTA AZ ÉLEN AZ ESŐS ZÁRÓTRÉNINGET!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_china_practice_es9ei2s3isbl.jpg

Megérkezett az eső Sanghajba, Sebastian Vettel nyerte a Ferrarival a harmadik szabadedzést.

Nem indult valami eseménydúsan a kínai nagydíjhétvége szombati napja, ugyanis a magyar idő szerint 6 órakor kezdődő harmadik tréningen egy alaposan eláztatott Shanghai International Circuit fogadta a mezőnyt. Az első negyedórában semmilyen aktivitás nem volt a pályán, végül a második negyedben kimerészkedtek a pilóták egy pár kör erejéig, ugyanis minden bizonnyal a 9-kor kezdődő harmadik szabadedzést is hasonló időjárási körülmények közt fogják megrendezni. Azonban mért időt így sem mentek sokan, csak a mezőny 63%-a.

Az extrém esős gumikon egy ideig Kimi Raikkonen állt az élen, miután futott egy 2:00.812-es időt, azonban idővel a körülmények már javultak annyit, hogy néhányan megpróbálkozzanak az intermediate abroncsokkal, melyekkel az illetők javítani is tudtak - többen bementek 2 perc alá.

cgi59wkvaaqtwlx.jpg

Végül a leggyorsabb az a Sebastian Vettel lett, aki csak egyetlenegy alkalommal merészkedett ki a depóból a zöld oldalfalú intermediate gumikon, melyeken 1:57.351-es időt futott. A német négyszeres világbajnok mögött Valtteri Bottas, Sergio Perez, Carlos Sainz Jr., Esteban Gutiérrez, Jolyon Palmer, Kevin Magnussen, Pascal Wehrlein, Max Verstappen és Nico Hülkenberg tették teljessé a legjobb tízet. A 22 fős mezőnyből mindössze 14-en abszolváltak mért kört; a két Mercedes, a két Red Bull, a két McLaren, a haasos Grosjean és a sokáig hidraulikus probléma miatt záró sauberes Ericsson a bokszban töltötték a 60 perc nagyját.

Az esős aszfaltcsík révén csúszkálásokból, elfékezésekből sem volt hiány, de autótörésre nem volt példa. Azonban volt egy defekt, mégpedig újból a Renault-nál, ezúttal Jolyon Palmernek kellett egy rongyos jobb hátsóval visszakecmeregnie a pitbe. Ez pedig némi aggodalmat okozott a franciáknál, ugyanis tegnap Magnussen kapott bal hátsó defektet. Azonban a szerelők meg vannak győződve arról, hogy a két eset oka nem azonos, magyarán a felfüggesztéshiba kizárható Palmer esetében.

cgiz6whw4aihw8z.jpg

A folytatásra 9 órától kerül sor magyar idő szerint, mégpedig az időmérő edzéssel, amely a vasárnapi rajtsorrendről fog dönteni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cgi6tuiwwaashlv.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18631652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása