WTCC - TARQUINI NYERTE A TESZTET SZLOVÁKIÁBAN MICHELISZ ÉS CATSBURG ELŐTT

cgfmhk9w4aakvli.jpg

Óriási csatározásokat követően a Lada frissen igazolt pilótája, a veterán Gabriele Tarquini nyerte meg az úgynevezett nulladik szabadedzést Diósförgepatonyban.

Rendkívül izgalmasan alakult a félórás pénteki teszt a Slovakiaringen, ugyanis a pozíciók folyamatosan változtak, és az első pozíciónak sem nagyon volt állandó tulajdonosa.

30 perc elteltével azonban gazdára lelt az első hely, mégpedig a ladás Gabriele Tarquini személyében, aki egy 2:04.956-os köridővel nyerte meg a nulladik szabadedzést. A második helyen legjobb hondásként a magyar Michelisz Norbert zárt, aki az első félidőben egy kis ideig még vezette is a tréninget. A képzeletbeli dobogó legalsó foka pedig szintén egy Lada-pilótáé lett, mégpedig Nicky Catsburgé.

A legjobb 10-be még Björk, Lopez, Monteiro, Valente, Ekblom, Huff és Filippi zárták. Azért az látszik, hogy a Citroen nagyon szenved a 80 kilós ballasztsúly miatt, ugyanis szerintünk még nem volt arra példa, hogy csak egy C-Elyseé legyen benn a TOP 10-ben, miután Muller 11.-ként, Chilton 13.-ként, Bennani 14.-ként, Demoustier pedig 15.-ként zárt.

Ficza Ferenc számára pedig a mai teszt az autóval való ismerkedésről szólt, így a Zengő Motorsport pilótája esetében nem elítélendő a 17. hely, több mint 9 másodperces hátrány birtokában, a WTCC-be egy verseny erejéig mindenképpen visszatérő James Thompson mögött.

Az első szabadedzés holnap reggel 8:45-kor kerül megrendezésre, magyar idő szerint.

A teszt végeredménye:

fp0_svk_16.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr748630692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása