F1 - KETTŐS FERRARI-SIKER A MÁSODIK TRÉNINGEN!

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_china_practice_jkhngnhg8tul.jpg

Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel lenyomták Nico Rosberget és Lewis Hamiltont az eredménylista legtetejéről pár tizedmásodperccel.

A magyar idő szerint reggel 8 órakor startoló szabadedzésen viszonylag már zavartalan volt a körözés a sanghaji pályán. A második szabadedzés folyamán a pilóták ki tudták próbálni a gumikeverékeket, a lassú és a gyors etapokra egyaránt fókuszálva.

A 90 perces tréninget kisebb meglepetésre a félidőnél a vezetést átvevő Ferrarik nyerték meg, Kimi Raikkonennel és Sebastian Vettellel. A 2007-es világbajnok 1:36.896-os köridejével 1 tizedet vert csapattársára, Vettelre; majdnem 2,5-et a harmadik helyen záró Rosberg, a negyedik helyezett Hamilton lemaradása pedig már több mint 4 tized volt. A legjobb 10-be még Ricciardo, Verstappen, Hülkenberg, Sainz Jr., Perez, Bottas és Alonso férkőztek be.

Egy viszonylag szokatlan szituációval találta magát szemben már az első pár perc után a Manor újonca, Pascal Wehrlein, ugyanis a csapata úgy engedte ki a németet a pályára, hogy a pilótafülkéhez utólag hozzácsatolandó fejvédő elemet nem rögzítette megfelelően. Szerencsére a bahreini futam egyik meglepetésembereként kikiáltott tavalyi DTM-bajnok vissza tudott evickélni a depóba anélkül, hogy elhagyta volna az alkatrészt.

cgeaevwviaa6_s.jpg

Nem alakult valami jól a második tréning Esteban Gutiérrez számára, ugyanis már 5 kör megtétele után lángokra kapott a Haas-Ferrarijának a fékje, így az ő második edzése is füstté vált. A mexikói számára már az első tréning sem alakult jól, mivel az elektronika meghibásodása révén csak egyetlenegy installációs kört tudott megtenni.

Kevin Magnussen pedig a Renault-val el sem hagyta a garázst az FP2-n, hogy a csapat utánajárjon az első edzésen történt defekt okának.

A Kínai Nagydíj programja szombaton reggel 6 órától folytatódik magyar idő szerint, a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

cgeh7ozvaaeyqbx.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr818630514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása