F1 - CHARLIE WHITING: ELSŐ OSZTÁLYÚ MUNKÁT VÉGEZTEK A HUNGARORINGEN

2_1.jpg

Az FIA technikai és biztonsági főnöke, Charlie Whiting elégedett a Hungaroring újraaszfaltozásának minőségével.

FORRÁS: HUNGARORING.HU

Pályainspekciót tartott pénteken a Hungaroringen Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai és biztonsági főnöke, a Formula–1-es világbajnoki sorozat állandó versenyigazgatója.

Erre azért volt szükség, mert ugyan a mogyoródi versenypályának még két évig érvényes az úgynevezett Grade 1 licence (ez a feltétele az F1-es rendezésnek), de az újraaszfaltozás és a rázókövek cseréje miatt a Hungaroring kérésére Whiting úr – akivel a tervekről folyamatosan egyeztettek – személyesen is látogatást tett a pályán. A pályabejárás gyalog zajlott, a szakember mindent tüzetesen szemügyre vett, s elkísérte a sétára többek között Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Hungaroring műszaki osztályának tagjai, akik a munkálatokat felügyelték, valamint a Formula–1-es Magyar Nagydíj sportszakmai vezetői, Faluvégi Péter, Szamos Miklós és ifj. Zettner Tamás. 

És amit látott, azzal tökéletesen elégedett volt Whiting úr:

„Első osztályú munkát végeztek a Hungaroringen, a pálya jobb és biztonságosabb lett. A munkát gyönyörűen végezték el, s bár nem értek az aszfaltozáshoz, úgy gondolom, amint felgumizzák, a pálya tökéletes lesz a versenyre. Apró változtatásokat kértem a pályabejárás során, de egyik sem számottevő – elégedett vagyok” – mondta Charlie Whiting. 

S hogy mit tett ehhez hozzá Gyulay Zsolt? 

„Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt évből négyszer nyereséges volt a vállalat, ennek köszönhetően tudtuk önerőből megoldani az aszfalt kopórétegének cseréjét. Nyolcvanhat óta nem volt egységes, új aszfalt a Hungaroringen, most van, és ez nagyon jó érzés, nagy büszkeség” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr688580548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása