F1 - TAROLT A MERCEDES AZ ELSŐ EDZÉSEN BAHREINBEN!

f1_grand_prix_bahrain_practice_il3uasduat9l.jpg

Egyelőre brutális fölényben van a Mercedes Szahírban, és csapaton belül Nico Rosberg magabiztosan veri csapattársát, Lewis Hamiltont.

Ahhoz képest, hogy előző jó pár napban zuhogott az eső a bahreini sivatagban, pénteken délelőtt csontszáraz időjárás fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét, a 12. Forma-1-es bahreini versenyhétvégén.

Az első szabadedzésen Nico Rosberg volt a leggyorsabb, így a Mercedesen belüli házi csatát a német nyerte meg, 1:32.294-es idővel. Brit csapattársa, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton a második pozícióban zárt, több, mint 5 tizedes hátrányban.

Azonban, ami még szembetűnőbb volt, hogy a tavalyi első tréninghez képest nem kevesebb, mint 5 másodpercet gyorsult a mezőny a tavalyi első tréninghez képest. Sokan ennek kapcsán elkezdtek azzal poénkodni, hogy immár meg is van a kitűzött 5 másodperces gyorsulás, így olyan, mintha már 2017-ben lennénk.

A harmadik helyet az utolsó percekben a lágy keverékű abroncsokat bevető Kimi Raikkonen lett, de a Ferrari finnje már 2 másodperccel volt leszakadva Rosberg köridejétől. A 2007-es világbajnok mögé a két Red Bull, a force indiás Hülkenberg, a két Toro Rosso, a haasos Grosjean, valamint a williamses Felipe Massa iratkozott fel az eredményjelző első tíz helyére.

47-e.jpg

Az Alonso-pótló Stoffel Vandoorne élete első Forma-1-es szabadedzését a 18. helyen zárta a #47-es rajtszámú McLaren-Hondával, 9 tizedre lemaradva világbajnok csapattársától, Jenson Buttontól, aki a 14. lett.

Az edzésen autóba ülhetett a Force India fejlesztőpilótája, Alfonso Celis Jr. A 19 esztendős mexikói az utolsó előtti helyen zárt Sergio Perez VJM09-esével, csak Rio Haryantót tudta megelőzni.

A második szabadedzés kezdetére 17:00-kor kerül sor.

Az első szabadedzés végeredménye:

ce9q7rpw8aeouu3.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr248552522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása