F1 - EGYRE BIZTOSABB: IMOLA VAGY MUGELLO FOGJA VÁLTANI MONZÁT 2017-TŐL

f1-monza-might-lose-gp-2.jpg

Az olasz szövetség elnöke, Angelo Sticchi Damiani már szinte kész tényként közölte azt, hogy minden bizonnyal ebben az évben fog utoljára ellátogatni a Forma-1 mezőnye Monzába.

A Forma-1-es szurkolósereg számára lesújtó hír érkezett a minap Olaszországból. Az itáliai szövetség elnöke, Angelo Sticchi Damiani a minap egy interjúban elárulta, hogy az idei év végén minden bizonnyal Monza kipottyan a Forma-1 körforgásából, helyére pedig vagy Imola, vagy Mugello kerülhet.

Damiani úgy véli, Imola jobb opció lenne, ugyanis tudniillik, hogy Mugello körül szintén vannak problémák, ráadásul nem is feltétlenül lenne alkalmas a helyszín arra, hogy Forma-1-es versenyt rendezzenek rajta. Korábban F1-es tesztet rendeztek a pályán, mégpedig 2012-ben, akkor a Caterham versenyzője, Vitaly Petrov kifogásolta a pálya szélességét, valamint biztonságosságát.

Ugyanakkor, ami a körülményeket illeti, korántsem érdemes kizárni a MotoGP Olasz Nagydíjának a helyszínét, mivel gazdaságilag és politikailag is nagyobb támogatást élvez, ráadásul a Ferrari is ott van Mugello mögött. Mindenesetre a pálya rendelkezik a Forma-1-es futam megrendezéséhez szükséges FIA-féle 1-es minősítéssel.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr638510616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása