F1 - AZONNALI HATÁLLYAL ELTÖRÖLTÉK AZ ELIMINÁCIÓS IDŐMÉRÉST

australian_f1_grand_prix_qualifying_4bqk8vckdxvl.jpg

A Forma-1-es csapatok az Ausztrál Nagydíj előtti ülésen egyhangúan értettek egyet abban, hogy az újfajta eliminációs kvalifikációnak repülnie kell.

Az időmérő lebonyolítására vonatkozó szabályokat a Forma-1-es előszezon vége felé változtatták meg, s a módosítások már itt Melbourne-be érvénybe léptek. Azonban a tegnapi nap folyamán konkrétan öngólt rúgott magának a Forma-1 az eliminációs kvalifikáció koncepciójával, ugyanis mindenki szerint élvezhetetlen és katasztrofális volt... Még a Forma-1 mindenható urának, Bernie Ecclestone-nak a tetszését sem nyerte el az újfajta időmérés.

Mindennek tudatában a csapatok tárgyalóasztalhoz ültek pár órával a melbourne-i szezonnyitó előtt, és egyhangú döntés született arról, hogy ez az időmérős formátum eltörlésre kerül, és a bahreini futamtól kezdve a régi rendszer tér vissza. Igaz, a változásokat még az F1 Bizottságnak és a Stratégiai Munkacsoportnak is el kell fogadniuk, hogy a módosításokat véglegesíthesse a Motorsport Világtanács, de valószínűleg ez aligha fog már gondot jelenteni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr878505922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása