F1 - HAMILTON NYERTE AZ ELSŐ SZABADEDZÉST MELBOURNE-BEN

cdzgw-mxiaarv3a_1.jpg

A Mercedes regnáló bajnoka, Lewis Hamilton zárt az élen az első tréningen az Albert Parkban. 

Egy nagyon hosszú várakozást követően végre valahára újra felbőgtek a motorok a Forma-1-ben, és a melbourne-i első szabadedzéssel megkezdődött a sportág 67. szezonja. A nagy pillanatra, amikor a melbourne-i depó kijáratán kigyulladt a zöld lámpa, magyar idő szerint 2:30-kor került sor.

Az éjszakai, reggeli esőzések révén nedves pályán vágott neki az idei évnek a mezőny. Az első mért idő azonban ennek ellenére már pár perc elteltével megszületett, Nico Rosbergnek köszönhetően, aki 1:44.037-el nyitott.

Idővel, ahogy kisütött a nap, félidőnél egy-két pilóta már a száraz pályás gumikkal is megpróbálkozott, de javarészt az zöld oldalfalú intermediate abroncsok kaptak szerepet.

Félidőnél 8 pilóta neve mellett volt mért idő. A két Red Bull állt az élen Daniel Ricciardóval és Daniil Kvyattal, akiket a mclarenes Fernando Alonso, a ferraris Kimi Raikkonen, valamint a Mercedes és a Renault duója követett. Ekkor Ricciardo neve mellett már 1:32.394-es időt jegyeztek, ezt az ausztrál már a közepes keverékű gumikon futotta.

cdzaafluuaenc5p.jpg

A Haas F1 Team is megvetette a lábát a Forma-1-ben. Az amerikai istálló pilótái, Esteban Gutiérrez, valamint Romain Grosjean még az első óra letelte előtt.

mv4.jpg

Valamivel később pedig a holland Max Verstappen okozott némi izgalmat, amikor a 6-os, 7-es kanyarkombinációban megforgatta a Toro Rosso STR11-est. Mindeközben pedig az élen is változás történt, mivel a force indiás Nico Hülkenberg ugrott az élre, de alig pár perccel később már a mercedeses Lewis Hamilton volt az első pozícióban. 

Azonban nem csak Verstappen sokallt be a 6-os kanyar kijáratán, hanem a manoros újonc, Rio Haryanto, valamint a williamses Valtteri Bottas is, akik egy elmért féktávot követően a sóderágyat is megjárták nagyjából 10-15 perccel a kockás zászló előtt.

Az utolsó percekben felemásak voltak körülmények, ugyanis Hamilton ugyan bement már 1:30 alá, de még bőven csúszkáltak a pilóták. Esteban Gutiérrez kilátogatott a fűre az 1-es kanyarban, Raikkonen a 13-asban csúszott ki, míg Daniel Ricciardo a sóderágyban kötött ki a 12-es kanyarban az utolsó másodpercekben.

Az edzést végül a regnáló bajnok, Lewis Hamilton zárta az élen, a Red Bull párosa, Kvyat és Ricciardo előtt. A legjobb 3-on kívül ugyan, de szintén előkelő pozícióban zárt a force indiás Nico Hülkenberg, valamint a toro rossós Max Verstappen. A másik Mercedesszel Nico Rosberg csak hatodik lett, a McLaren-Honda párosát, Buttont és Alonsót megelőzve, akik a 7-8. helyen zártak, ez pedig egy jelentősen jobb kezdet a wokingiak számára, mint amit tavaly produkáltak. A legjobb 10-be még Sergio Perez és a renaultos Kevin Magnussen férkőzött be.

Mind a két Williams 10-en kívül zárt, akárcsak a Sauberek, valamint a renaultos Jolyon Palmer. A mezőny hátsó szekciójában pedig a Manor, a Ferrari és a Haas foglalt helyet, valamint Carlos Sainz Jr. Toro Rossója.

Egyébként a pilóták viszonylag kevés kört tettek meg a pályán a nedves körülmények révén, így egyáltalán nem mérvadóak az eredmények, amiket a 90 perc folyamán kaptunk.

Két pilóta nem teljesített mért időt, csak pár installációs kört. Az egyik a ferraris Sebastian Vettel volt, míg a másik Carlos Sainz Jr., utóbbinak problémái voltak, egyszer meg is állt a Toro Rosso STR12-essel a depó bejáratánál.

Magyar idő szerint 6:30-kor folytatódik a hétvége programja, a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

cdzilt3viaa3bp7.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr718491530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása