F1 - A MÁSODIK EDZÉSEN IS HAMILTON VOLT A LEGGYORSABB

cdzinunw8aaxw.jpg

A mercedeses Lewis Hamilton az FP2-n is verhetetlennek bizonyult.

Az esőzéseknek köszönhetően meglehetősen inaktívan kezdődött meg a magyar idő szerint 6:30-kor elstartoló második szabadedzés Melbourne-ben. Sokáig az alábbi képen látható kacsa volt csak kinn a pályán.

kacsa.jpg

Végül 17 perc elteltével a hazai kedvenc Daniel Ricciardo törte meg a csendet a Red Bull-lal... Pár perccel később pedig az első mért idő is megszületett a Red Bull-pilótának köszönhetően: 1:49.017. 

A 29-30. perc tájékán Nico Rosberg eldobta a Mercedest a 7-es kanyarban, és megtörte az elejét. A német még megpróbált az eset után visszakecmeregni a depóba, azonban le kellett, hogy parkoljon az autójával a 12-es kanyar után, ugyanis az FIA kérte a Mercedest, hogy utasítsák erre a tavalyi és a tavaly előtti ezüstérmest. Állítólag a szövetségnek nem tetszett az, ahogyan be volt akadva az első szárny az autó alá. Így Rosberg számára hamarabb véget ért a második gyakorlás.

Félidőnél Fernando Alonso állt az élen a McLaren-Hondával, megelőzve a két Force India-pilótát, a nagyot korrigáló Sergio Perezt, valamint Nico Hülkenberget, továbbá Kvyatot, Wehrleint, Rosberget és Ricciardót.

Az edzés második felében már aktívabban köröztek a pilóták a pályán, ennek következtében az aktuális állás is gyakran módosult. A pálya tapadása továbbra sem volt tökéletes, továbbra is csúszkáltak a pilóták bőszen, és a pályaelhagyások sem maradtak el, ráadásul az időjárás is meglehetősen változékony volt, akárcsak az első tréningen, így újból intermediate gumik voltak a főszerepben.

Az első helyezett végül Lewis Hamilton a Mercedesszel, akárcsak az elsőn. A második helyezett a force indiás Nico Hülkenberg lett, megelőzve a ferraris Kimi Raikkonent, a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardót, illetve a toro rossós Carlos Sainz Jr.-t. Ismételten biztatóan ment a McLaren-Honda, Fernando Alonso és Jenson Button kettőse a 6-7. pozícióban zárt. A TOP 10-et a Vettel - Perez - Kvyat trió zárta. A legjobb 10-en kívül csak öten (Gutierrez, Wehrlein, Grosjean, Haryanto és a falat lekoccoló Rosberg) tudtak még mért időt abszolválni, míg négyen (Magnussen, Palmer, Massa, Bottas) csak pár installációs kört tettek meg, Ericsson, Nasr és Verstappen pedig ki se ment a pályára a 90 perc alatt.

A hétvége programja a harmadik szabadedzéssel fog folytatódni, amely szombat hajnalban 4-kor startol magyar idő szerint. 

A második szabadedzés végeredménye:

cd0aha-w8aazdmo.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr418491624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása