FORMULA E - BUEMI A MÁSODIK SZABADEDZÉST IS BEHÚZTA
Formula E 2015-16 Mexikói ePrix, 2. szabadedzés

cdxozfgwaaapp2q.jpg

Az első után a második szabadedzésen sem talált legyőzőre a Renault e.dams svájcija, Sebastien Buemi Mexikóban.

A 30 perces második tréningen is megállíthatatlannak bizonyult a bajnoki összetettet vezető Sebastien Buemi. Az e.dams svájci versenyzője egy kör erejéig használta csupán az időmérőn megengedett 200 kilowattos teljesítményt, de ez az egy kör éppen elegendő volt arra, hogy szinte űridőt fusson, egészen pontosan 1:03.341-et. Buemi mögött az ABT Schaeffler Audi Sport két autója bukkant fel az eredményjelzőn, Daniel Abt zárt a második, míg Lucas Di Grassi a harmadik pozícióban. A legjobb 4-et pedig a másik Renault e.dams-autóval Nico Prost zárta.

Ezúttal sem volt könnyű dolga a pilótáknak, továbbra is számos megpördülésre és megfékezésre került sor, sőt ezt az edzést sem úszta meg a mezőny piros zászló nélkül, melyet újra egy leálló autó okozott, akárcsak az első tréningen. 

A félórás edzés leglátványosabb megforgását ezúttal a mahindrás Bruno Senna mutatta be, aki még a falnak is nekikoccant az autójával, azonban a brazil a manőver után zavartalanul tudta folytatni a körözést.

Azonban a virgines Sam Bird mutatványa sem volt olyannyira látványtalan, aki még a bukótérben lévő TecPro-falat is odébb lökte.

cdxkbtvxeaabyi5.jpg

A piros zászló okozója pedig a hazai kedvenc, Salvador Duran volt. A mexikói pilóta alatt egyszerűen leállt a Team Aguri autója, amely egyébként új köntöst kapott a hétvégét megelőzően, köszönhetően a csapat új szponzorának, a Gulf-nak.

A Formula E mexikói "hétvégéjéből" még két esemény maradt hátra: a 19:00-kor kezdődő időmérő edzés, valamint a 23:00-tól esedékes futam.

Íme az időmérő edzés csoportbeosztása:

1. csoport 2. csoport 3. csoport 4. csoport
Stephane Sarrazin Jerome D'Ambrosio Nico Prost Salvador Duran
Loic Duval Sebastien Buemi Antonio Félix Da Costa Nelson Piquet Jr.
Nick Heidfeld Lucas Di Grassi Simona De Sivestro Sam Bird
Jean-Éric Vergne Bruno Senna Daniel Abt Mike Conway
Oliver Turvey Robin Frijns

 

A második szabadedzés végeredménye:

fe_mexico_2016_fp2_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr268470496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása