FORMULA E - BUEMI-ELSŐSÉGGEL INDULT A MEXIKÓI HÉTVÉGE
Formula E 2015-16 Mexikó ePrix, 1. szabadedzés

12042693_620343641450459_7391669483701155360_n.jpg

A Renault e.dams svájci pilótája, Sebastien Buemi nyerte meg az első szabadedzést Mexikóvárosban.

Egy hónap után Mexikóban folytatódik a Formula E 2015-16-os szezonja. Az elektromos formulaautós széria mezőnye már túl van az első 45 perces tréningen.

Már az első percek után a lista élére ugrott a bajnoki pontverseny éllovasa, a svájci Sebastien Buemi. Igaz, a háromnegyed órás tréning folyamán több alkalommal is változott a sorrend, de az utolsó etapban az e.dams-os pilóta az időmérő szimuláció révén játszi könnyedséggel vette át, majd őrizte meg az első pozíciót. Buemi 1:03.995-ös idejét senki sem tudta megközelíteni, még a második helyen záró dragonos Loic Duval is csak egy 1:04.362-t tudott kipréselni az autójából, tehát majdnem négy tizeddel kapott ki. A képzeletbeli bronzérem pedig Oliver Turvey-hez került, aki a NEXTEV TCR autójával ért oda a harmadik helyre. Azonban azt meg kell hagyni, hogy a TOP 3-ból mindenki az időmérőn megengedett 200 kilowattos limittel érte el legjobb idejét, ez pedig valamelyest csorbít a végeredmény hitelességén.

A pilótáknak egyáltalán nem volt könnyű dolgok az edzés folyamán, a mezőny java állandóan tapadásbéli gondokkal küzdött, amely sok esetben nagyon komoly elfékezésekhez, megforgásokhoz vezetett. A leglátványosabb megpördülést a venturis Stephane Sarrazin mutatta be. 

A tréning folyamán pedig a piros zászlóra is szükség volt, köszönhetően annak, hogy műszaki hiba következtében Simona de Silvestro leparkolt az Amlin Andrettivel a pályán. Azonban szerencsére az elromlott autó műszaki mentés nem tartott sokáig, így csak alig pár percre kellett megszakítani a gyakorlást.

Magyar idő szerint 17:30-kor startol a második szabadedzés, míg a kvalifikációt 19:00-tól fogják megrendezni. A futamra egészen 23:00-ig kell várniuk a Formula E fanatikusainak.

Az első szabadedzés végeredménye:

fe_mexico_2016_fp1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438470322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása