F1 - SZABADEDZÉSEKEN ÜLHET AUTÓBA MAJD A RENAULT TARTALÉKOSA

cc4zsmrwiaanltb.jpg

Brit sajtóértesülések szerint igencsak zsúfolt szezon elé néz a 19 éves Esteban Ocon, ugyanis a DTM mellett a Renault F1-es csapatának a tartalékosa, s az Autosport úgy értesült, hogy a francia versenyző néhány szabadedzéshez is lehetőséget kaphat a gyári alakulattól.

Manapság rengeteg fiatal versenyző kopogtat a Forma-1 ajtaján, azonban a francia Esteban Ocon az egyik legtehetségesebb mind közül. 2014-ben a Formula-3-as Európa-bajnokságban, egy évre rá pedig a GP3-ben diadalmaskodott, idén pedig a DTM megmérettetésein fog részt venni, miután Ocon úgy véli, a német túraautós széria jobban felkészíti őt a Forma-1-re, mint az annak előszobájaként emlegetett GP2.

A DTM-ben elfoglalt versenyzői ülés mellett a Forma-1-ben is a tűz közelében táncol, ugyanis két csapat kötelékében is van ebben az esztendőben: tartalékpilóta a Renault gyári együttesénél, igaz, csak kölcsönben, ugyanis Ocon a Mercedes neveltje, s a német márka továbbra is pártfogolja az ifjú francia pilótát, nem véletlen az, hogy a Német Túraautó Bajnokságban a stuttgartiak pilótája lett.

cbuizhnwiaeihww.jpg

Az Autosport úgy tudja, hogy idén Ocon jó néhány szabadedzésen részt fog venni, mindemellett valószínű, hogy a barcelonai és a silverstone-i évközi teszten is autóba ül majd. Ezekkel párhuzamosan pedig eléggé intenzíven fog gyakorolni a Renault szimulátorában. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy hány szabadedzésen ül autóba, ahogyan az is, hogy ezen alkalmakkor Magnussen vagy Palmer lesz-e kispadra ültetve.

Korábban Ocon egyszer már vett részt szabadedzésen, a 2014-es Abu Dhabi Nagydíj, a Renault jogelődjének, a Lotus színeiben. Akkor viszonylag jól szerepelt, ugyanis a csapat akkori állandó pilótája, Pastor Maldonado mögött tudott zárni, mindössze 3 tizedmásodperces hátrányban a venezuelaihoz képest.

Tavaly pedig Jolyon Palmer az, aki rendre kispadra ültette a francia Romain Grosjeant, szám szerint 13 alkalommal a 19-ből. Grosjean azóta már átigazolt, s idén a Haas csapatánál fog versenyezni, Esteban Gutiérrez csapattársaként.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438453378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása