F1 - KÉT TAGGAL BŐVÜL A FERRARI VERSENYZŐI AKADÉMIA

ccc7abmwiaaejcn.jpg

A Ferrari megerősítette, hogy versenyzői akadémiájuk két új taggal fog bővülni, az idei évben a GP3-ban versenyző Charles Leclerc-rel és Jean Alesi fiával, Giuliano Alesivel.

page2_1.jpg

A monacói Charles Leclerc tavaly újonc évében 4. lett az F3-as Európa-bajnokságon, az idei évtől pedig a McLaren Forma-1-es alakulatával is szoros kapcsolatot ápoló a regnáló bajnokcsapatnál, az ART Grand Prix-nál fog versenyezni a GP3-ban. A tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt Jules Bianchi barátjaként ismert Leclerc idén a Ferrari Versenyzői Akadémia (FDA) tagja lesz, emellett a Ferrari és a Haas fejlesztőpilótája lett; a hírek szerint az utóbbi csapatnál néhány pénteki szabadedzés alkalmával autóba ülhet.

De nem csak Leclerc, hanem az egykori Forma-1-es pilóta, Jean Alesi fia, Giuliano Alesi is csatlakozik az FDA-hoz. A francia ifjonc tavaly a francia F4-ben szerepelt, s az év végi összesítésben a 4. helyen zárt. Idén pedig Leclerc-hez hasonló ő is a GP3-ban fog menni a Trident színeiben, mellyel tavaly Luca Ghiotto másodikként végzett az összetett tabellán.

Így pedig már újra négy főből áll a versenyzői akadémia, miután Leclerc és Alesi mellett Antonio Fuoco és Guan Yu Zhou az FDA tagja. Az olasz Fuoco idén is a GP3-ban fog versenyezni a Tridentnél, míg Yu Zhou az F3-ban fog debütálni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr778433928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása