F1 - A HAAS NEM KAP A FOM PÉNZDÍJÁBÓL?

cb5pyicwiaag1dv.jpg

A Haas továbbra sem egyezett meg a Forma-1 Menedzsmenttel, így előfordulhat, hogy az idei év végén egy fityinget sem kapnak Bernie Ecclestone-tól.

A Forma-1 Menedzsment minden egyes esztendő végén szétosztja a kereskedelmi bevételek egy részét, amely körülbelül 900 millió dollár. Ebből a kis híján 1 milliárdos részből a legnagyobb csapatok akár 100 millió dollárnál is nagyobb összeget kaphatnak kézhez. Ezzel kapcsolatosan a FOM elnöke, Bernie Ecclestone minden egyes csapattal szerződést köt.

A brit milliárdos 2013 végén a Manort kivéve minden csapattal aláírt, kivéve a Manort, de később a britekkel is sikerült egyezségre jutni. A Renault-val is a történelmi bónuszok miatti hosszas huzavona után ugyan, de sikerült megkötni a kontraktust.

Azonban a FOM és az újonc Haas-alakulat még nem tudott megállapodni, s ha erre nem kerül sor a továbbiakban sem, akkor az amerikaiak nem fognak kapni egyetlen pennyt sem a FOM kasszájából, pedig, ha a csapat beteljesítené a konstruktőri 7. helyhez fűződő vágyakat, akkor a tavalyi adatok figyelembe véve nagyjából 40 millió fontot kaphatnának, ez az összeg pedig a csapat teljes költségvetésének az 50 százaléka.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr638420142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása