F1 - TELJES SZABADSÁGOT KAPNAK A CSAPATOK A TESZTEKRE GUMIFRONTON

image2_img_640_medium_4.jpg

A Pirelli ezúttal nem határozta meg, az adott keverékekből hány szettet használhatnak fel a csapatok a két barcelonai teszt során. 

Jövő hétfőn megkezdődik a Forma-1 2016-os szezonjának első teszthete, a legfrissebb hírek szerint pedig ezúttal a legutóbbi téli tesztekkel ellentétben már nem lesz megszabva a csapatoknak, pilótánként hány szett gumit használhatnak fel az adott keverékekből. Ez azt jelenti, hogy az éles szezon mellett a tesztidőszakban is korlátlanabb lesz a gumifelosztás. 

A motorsport.com értesülései szerint mindkét 4 napos teszthéten 35-35 gumiszett jut majd egy versenyzőre, azonban ezúttal ezt a 35 szettet minden csapat és minden pilóta maga határozhatja meg a keverékek elosztása szempontjából. Ez különösen azért lesz érdekes, mert idén debütál az ultralágy gumiabroncs, melyet a csapatok feltehetőleg (habár a barcelonai pálya nem feltétlenül passzol a gyorsan kopó abroncsokhoz) előszeretettel próbálnak majd ki a tesztek során. A Pirelli az új gumit főként az utcai pályákra tervezte, és még az eddig legpuhább szuperlágy keveréknél is gyorsabban fog kopni. 

Az egyetlen megkötés a Pirelli részéről, hogy a 35 szett közül egy intermediate és egy esős gumiszettet kötelezően minden csapatnak ki kell választania a gyakorláshoz, a maradék 33-ról azonban már ők rendelkezhetnek. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448399782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása