FORMULA E - KUBICA VISSZATÉRHET A PÁLYAVERSENYZÉSHEZ

_65461990_robert_kubica_getty624b.jpg

Úgy néz ki, rövidesen Robert Kubica visszatérhet a pályaversenyzéshez, mégpedig a 2014 őszén útjának induló Formula E bajnokságban.

Öt éve és két napja az első és mindmáig egyetlen kelet-európai származású Forma-1-es futamgyőztes, Robert Kubica egy helyi ralin olyan súlyos balesetet szenvedett el, hogy kis híján az életébe került. Szerencsére az orvosok meg tudták menteni, Kubica fel is épült, noha csuklóját és karját nem tudja forgatni.

7776_kubica-car-tree-2015_999_592x333.jpg

Balesetéből való felépülés óta pedig csak szárnyait próbálgatja a lengyel, azonban a WRC2-es bajnoki címet leszámítva nemigen volt sikerekben gazdag számára a ralizás, elsősorban a számtalan, önhibából adódó kiesés miatt.

kubica-39b6-9078-563x353.jpg

A lengyel nem olyan régen a brazil UOL-nak elárulta, hogy tényleg visszatérhet a pályaversenyzéshez, ugyanakkor pár éve egy tesztet visszautasított karja korlátozottsága miatt, amelyet a túra- és a raliautók világában a vállával tudja kiegyensúlyozni.

Kubica azt is hozzátette, hogy a ralis tragédiája óta még csak Forma-1-es paddockban sem járt, sőt, a képernyők előtt ülve is nehezen tud megnézni egy-egy versenyt, ugyanis hiányzik az neki, hogy az ott lévő versenyzőkkel harcoljon.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr398371084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása