F1 - FIA: 2017-BEN JÖN A ZÁRT PILÓTAFÜLKE

1444472050.jpg

Az FIA eldöntötte, hogy 2017-től jönnek a zárt pilótafülkék, mégpedig a Mercedes által "megálmodott", gyűrű alakú koncepció formájában.

Jules Bianchi és Justin Wilson fatális végkimenetelű balesete óta állandó napirendi ponton szerepel az a kérdés, hogy miként lehetne megvédeni a pilóták fejét? Ennek érdekében azóta számtalan koncepció napvilágot látott, de úgy néz ki, hogy megvan a "győztes".

qcdjb5hwfotawq8x4xmdoxojbzmtt2bj.jpg

Annak ellenére, hogy a 2017-es szabályváltozások továbbra sincsenek tisztázva, nagyon úgy tűnik, hogy a versenyzők által is támogatott, úgynevezett "halo"-rendszer bevezetésre fog kerülni 2017-től, legalábbis erre utal ta GPDA-elnök Alexander Wurz BBC-nek adott nyilatkozata. Az egykori osztrák pilóta elmondta, hogy már várja, hogy a csapatok miként fogják megoldani azt, hogy a Mercedes által megvizionált, gyűrű alakú alkatrész esztétikailag megállja a helyét.

Minden bizonnyal a csapatok majd egységes "halo"-rendszert fognak használni, amelyet a későbbiekben akár golyóálló üveggel is elláthatnak, de erről semmi konkrétat nem tudni egyelőre.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr698361228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása