F1 - EGYRE BIZTOSABB MALDONADO LEVÁLTÁSA ÉS MAGNUSSEN SZERZŐDTETÉSE A RENAULT-NÁL

1453997657-horz.jpg

A brit Autosport úgy tudja, hogy már egyre közelebb a vég a venezuelai Pastor Maldonado számára a PDVSA-t és a venezuelai államot körülvevő gazdasági nehézségeknek köszönhetően, aki így rövidesen elhagyhatja a Renault-t, és a dán Kevin Magnussen érkezhet a helyére.

Az angol Autosport számolt be a hírről, miszerint a Renault és a PDVSA között zajló tárgyalásoknak az lehet a végeredménye, hogy Pastor Maldonado távozik a francia csapattól. A venezuelai olajcég anyagi gyengélkedése, valamint a Renault vezetősége Kevin Magnussen számára lehet kifizetődő, kinek esetében már-már elúszni látszott az esély arra, hogy folytatódjon a Forma-1-es pályafutása, miután a McLaren először 2014 végén kispadra ültette, majd tavaly ősszel elküldte a csapattól a dánt.

Úgy tudni, hogy a Renault és a PDVSA közti megbeszélésekből nem lesz megegyezés, így szinte egyre biztosabb az, hogy a jövő hét szerdán esedékes Renault-bemutatón Kevin Magnussen fog megjelenni Jolyon Palmer oldalán.

Maldonado 2011-ben debütált a Forma-1-ben a Williams csapatánál, melynél egészen 2013 végéig versenyzett, majd átigazolt a Lotus csapatához. Néha-néha voltak villantásai a venezuelai pilótának, mint például a 2012-es Spanyol Nagydíjon aratott győzelem, azonban a közvélemény kamikaze manőverei miatt tipikus bajkeverő pilótának skatulyázta be, noha afelől semmi kétség, hogy erre a címre Maldonado is már jó néhány alkalommal rászolgált. Most pedig úgy tűnik, hogy véget érhet számára a királykategóriás kaland, hacsak a Manorhoz be nem vásárolja magát, de oda is kell egy bizonyos szintű anyagi háttér. Amennyiben nem jönne össze a venezuelainak a sereghajtóval való megállapodás, egy másik széria, például az IndyCar lehet számára opció, ahol kisebb költségvetésből is ki lehet hozni egy szezont, és a PDVSA számára is jobb reklámfelület lenne.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr578327046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.01.28. 19:16:15

Ez egy jó hír. Úgy legyen.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása