F1 - MÁR 2017-RE BEVEZETHETIK A ZÁRT PILÓTAFÜLKÉKET

csklfrtwsaali18.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken prezentálja a lehetséges megoldásokat, ami a zárt pilótafülkéket illeti. A Mercedes koncepcióját már a 2017-es szezonra bevezethetik.

Az előző héten a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) három lehetséges megoldást vizsgált meg, ami a zárt pilótafülkéket illeti, a "győztes" a Mercedes által kifejlesztett gyűrű lett. Azonban ennek is megvannak a hátulütői, mint például az, hogy ez a "burok" nem nyeli az ütközési energiát, ezért majd ennek a szerkezetnek kellően rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy megálljt parancsoljon egy repülő keréknek. Az ötlet a versenyzőknek is tetszik, azonban kiemelten fontos az, hogy ez a burok ne zavarja a kilátást, valamint arra is figyelni kell, hogy olyan emelkedőkön se legyen zavaró, mint az Eau Rouge vagy az austini célegyenes végén található balkanyar.

Azonban a koncepciónak előnyei is vannak, például az, hogy nagyobb baj esetén gyorsabb kimenthető a versenyző. A védőszerkezet beépíthetőségének a módját a műszaki vezetőknek kell majd kitalálniuk. A szövetségnek tetszene egy univerzális megoldás, de az is elképzelhető, hogy minden csapat saját maga építené meg a pilóták fejvédelmét szolgáló szerkezetet.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez a burok sem segített volna Jules Bianchinak a 2014-es Japán Nagydíjon, de speciel ezzel a szerkezettel Justin Wilson halálesetét meg lehetett volna előzni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr178320458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása