WRC - OGIER SIMÁN NYERTE A MONTE-CARLO RALIT

wrc-rally-monte-carlo-2016-sebastien-ogier-julien-ingrassia-volkswagen-polo-wrc-volkswagen.jpg

Sebastien Ogier, a világbajnoki címvédő két perces előnnyel nyerte az év első rali-vb eseményét, a Monte-Carlo Rallye-t. A Volkswagen Andreas Mikkelsen második helyével kettős győzelemnek örülhetett, a harmadik pozícióban pedig az új Hyundai i20-al Thierry Neuville végzett.

Sebastien Ogier ott folytatta a 2016-os szezonkezdést, ahol tavaly ősszel abbahagyta: győzelemmel. A háromszoros világbajnok sorozatban harmadszorra nyerte meg félig-meddig hazai versenyét, ezzel pedig vezeti az összetettet egy forduló után. Ha ez még nem lett volna elég, Ogier a Power Stage-t is megnyerte, amivel három extra pontot is megkaparinthatott. 

wrc-rally-monte-carlo-2016-winners-sebastien-ogier-julien-ingrassia-volkswagen-motorsport.jpg

Sokáig úgy tűnt, hogy Kris Meeke, a Citröen britje megnehezítheti Ogier dolgát, de a harmadik napon jött a dráma, és Meeke autójában eltört a sebességváltó, miután áthajtott egy nagyobb kövön. Emiatt feladni kényszerült a ralit, így Ogier-nek nem maradt igazi ellenfele, hiszen Latvala is hibázott közben a harmadik helyről. A finn márkatársat szintén a harmadik napon érte a vég, amikor is becsúszott egy árokba, melynek következtében komoly sérüléseket szenvedett Volkswagen Polo-ja. Ugyan Latvaláék meg tudták szerelni az autót, már nem maradt idejük elérni a következő szakasz rajtját, így kénytelenek voltak ők is feladni a küzdelmet. A finn a kicsúszás során eltalált egy fotóst is, ám ő ezt állítása szerint nem látta, ezért nem állt meg megnézni, minden rendben van-e a fotóssal. Végül a fotós semmilyen sérülést nem szenvedett, de a versenybíróság 5000 eurós pénzbüntetést rótt ki Latvalára, valamint hivatalosan is figyelmeztették, hogy ha még egy hasonló eset történik, egy ralis eltiltást kap.

Ezután a gumikkal jól taktikázó Andreas Mikkelsen került a második helyre, de az ő hátránya már tetemes volt, nagyjából két perc körüli, melyet nem is tudott ledolgozni az utolsó napon. A dán ennek ellenére nagyon elégedett volt a szezonkezdésével, és örömmel konstatálta, hogy tökéletesen tudott együttműködni új navigátorával. 

A dobogó legalsó fokára Thierry Neuville férhetett fel. A belga a Hyundai új modelljével, az i20-assal a kezdeti nehézségek ellenére jól tudott menni szombaton és vasárnap, Latvala és Meeke kiállásával pedig ölébe hullott a harmadik hely. A Hyundai másik pilótája, Dani Sordo is rengeteget küzdött az új autóval, de aztán az utolsó napra sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat, ami a nyolc pontot érő 6. hely mellett plusz két pontot eredményezett a Power Stage-en szerzett 2. helyezésével.

wrc-rally-monte-carlo-2016-thierry-neuville-nicolas-gilsoul-hyundai-i20-wrc-hyundai-motors.jpg

A WRC 2 kategóriában Elfyn Evans simán nyert az M-Sport Ford Fiestájával Esapekka Lappi és Armin Kremer előtt.

A Rali VB februárban folytatódik Svédországban, ahol ismét nedves, havas, jeges körülmények várják a mezőnyt.

A Monte-Carlo Rali végeredménye (TOP 10):

Poz. # Versenyző Csapat Kat. Idő Hátrány
1. 1 Sebastien Ogier VOLKSWAGEN MOTORSPORT WRC1 3:49:53.1
2. 9 Andreas Mikkelsen VOLKSWAGEN MOTORSPORT II WRC1 3:51:47.6 +1:54.5
3. 3 Thierry Neuville HYUNDAI MOTORSPORT WRC1 3:53:11.0 +3:17.9
4. 5 Mads Ostberg M-SPORT WORLD RALLY TEAM WRC1 3:54:40.8 +4:47.7
5. 8 Stephane Lefebvre ABU DHABI TOTAL WORLD RALLY TEAM WRC1 3:57:28.7 +7:35.6
6. 4 Dani Sordo HYUNDAI MOTORSPORT WRC1 4:00:28.6 +10:35.5
7. 12 Ott Tanak DMACK WORLD RALLY TEAM WRC1 4:01:33.0 +11:39.9
8. 35 Elfyn Evans M-SPORT WORLD RALLY TEAM WRC2 4:08:23.9 +18:30.8
9. 48 Esapekka Lappi LAPPI ESAPEKKA WRC2 4:10:34.1 +20:41.0
10. 32 Armin Kremer BRR BAUMSCHLAGER RALLY & RALLY TEAM WRC2 4:10:37.0 +20:43.9

 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr218309422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása