F1 - ENNYIT ÉR EGY MODERN SZÉLCSATORNA

rosb-31.jpg

A Mercedes egyik szakembere megválaszolta, nagyjából mennyibe fájna egy szélcsatorna manapság, ha külső partnertől kéne azt megvásárolniuk a csapatoknak. 

Nem is olyan rég szó volt arról, hogy manapság már nem aktuális a szélcsatornák használata, és nem éri meg a működtetésük, hiszen a számítógépes CFD szimulációk sokkal elterjedtebbé váltak. Mike Elliott nyilatkozatában erre cáfolt rá, mikor elmondta, körülbelül mennyibe kerülne egy mai szélcsatorna, ha a csapatoknak úgy kéne azt megvásárolni. 

Elliott szerint egy 60%-os szélcsatorna előállítása teljes felszereltséggel 500 ezer fontot, tehát 220 millió forintot ér. Ez az összeg jelzi, a szélcsatornák egyáltalán nem tekinthetők elavultnak, és még mindig nagyon fontosak, a csapatok ugyanis még mindig rengeteg pénzt ölnek bele az eszköz fejlesztésébe. A németek aerodinamikai mérnöke szerint nagyjából 65 órát töltöttek a szélcsatornában új autójukkal, a W07-tel, amely már készen áll a tesztekre, de hamarosan az első versenyhétvégékre szánt verzió is elkészül.

Fotó: F1 Fanatic

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr878302864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása