F1 - HÍRCSOKOR A BAKUI NAGYDÍJRÓL

red-bull-f1-showcar-run-in-baku.jpg

Csütörtök délelőtt látott napvilágot a hír, miszerint idén elmaradhat a Bakui Nagydíj a kialakult olajválság miatt. Azóta már valamilyen szinten tisztázódott a helyzet, a szervezők gyorsan reagálták a hírekre, és elmondtak, hogy a futam nincs veszélyben. Sőt, azóta arra is fény derült, hogy az azeri hétvége időmérője párhuzamosan fog elrajtolni a Le Mans-i 24 órással.

Mint ismeretes, idén új helyszínként Baku debütál a Forma-1-ben, az azeri főváros az Európai Nagydíjnak fog otthont adni a június 19-i hétvégén.

Délelőtt érkezett az a hír, miszerint úgy tűnik, hogy a veszélybe kerülhet a nagyjából öt hónap múlva esedékes nagydíj, köszönhetően az olajválságban, mely kihatással lehet Pastor Maldonado jövőjére is akár. Azerbajdzsán elnökének tanácsadója, Ali Hasanov elmondta, hogy a helyzet korántsem fényes, az olajválságon múlik az ország léte. Speciel a valuta értéke 30%-ot romlott, amely messze nem ideális. Mindez a jövőben akár komoly költségmegszorításokat eredményezhet az állam részéről, amely hatással lehet a Forma-1-es futam megrendezésére.

Pár órával ezután máris reagáltak a szervezők, akik megerősítették úgyszintén a gazdasági problémákat, de kiemelték, hogy a futam nem fog elmaradni, már csak a turizmus miatt sem, mivel az plusz bevételt jelent az országnak.

Este pedig kiderült, hogy az Európa Nagydíj alkonyatban kerül megrendezésre, ráadásul nem is akárhogy. Hiába váltott ki nagy elégedetlenkedéseket az a szurkolók részéről, hogy azonos hétvégén lesz a WEC Le Mans-i 24 órás versenyével, a helyzet talán még katasztrofálisabb lett. Jean Todt korábban hangsúlyozta, hogy azt elszeretné kerülni, hogy a bakui verseny semmiképpen se keveredjen átfedésbe az egynapos megbízhatósági viadal végével, azonban mindennek ellenére nem sikerült sallangmentesen megszervezni a dolgokat... Az FIA nemrég publikálta a Forma-1-es futamok kezdési pontjait (melyről cikkünk hamarosan érkezik), és kiderült, hogy a bakui időmérő és a Le Mans-i 24 órás rajtja azonos időpontra fog esni, pontosan szombat délután 15:00-ra közép-európai idő szerint, ezzel talán még nehezebb helyzetbe hozva a rajongókat.

Mindennek fényében úgy döntöttünk, hogy majd valamikor májusban egy szavazást fogunk kiírni oldalunkra, melyben Olvasóink dönthetnek arról, hogy a Le Mans-i 24 órás versenyt, vagy a Bakui Nagydíj időmérőjét és futamát közvetítsük élőben, szöveges formában, ezzel szem előtti tartva az olvasói igényeket.

Fotó: Red Bull

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158300142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása