F1 - AZ FIA TOVÁBBRA IS NYITOTT A ZÁRT PILÓTAFÜLKÉKRE

15864_3.jpg

Jean Todt FIA elnök elárulta, még mindig nyitottak a zárt pilótafülkés elgondolásra, de csak egy feltétellel.

Jules Bianchi és Justin Wilson nyáron történt tragikus halálesetei után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) komoly vizsgálódásba kezdett, miként lehetne nagyobb biztonságot nyújtani a pilóták fejének. A munkában a csapatok is kivették részüket, ráadásul egy külön ezzel a feladattal ellátott mérnökgárda is elkezdett dolgozni az ügyön, de aztán elcsendesedtek a dolgok a témával kapcsolatban. Jean Todt, az FIA elnöke azonban legutóbbi nyilatkozatában elárulta, továbbra is nyíltan állnak a kérdéshez, a mérnöki gárda pedig hamarosan befejezi a kutatást, és eredményekkel szolgál majd. 

ferrari-closed-cockpit.jpg

Todt azonban kiemelte, csakis akkor lehet téma a zárt pilótafülke bevezetése, ha az semmilyen formában nem akadályozza a versenyzőt kiszálláskor (vészhelyzet esetén), vagy nincsenek további biztonsági hátrányai, következményei. Jelenleg egyébként a legalkalmasabbnak a Mercedes ötlete tűnik, ők egy bumeráng alakú "keretet" képzelnek el a versenyző feje köré, ami nem akadályozná őt az autó gyors ütemben történő elhagyásában, azonban csak a nagyobb alkatrészektől (például: kerék) védené meg a versenyző fejét, a kisebbektől nem (ez azt jelenti, hogy például Felipe Massa hírhedt hungaroringi rugós baleseténél nem nyújtott volna segítséget az eszköz).

Fotó: ESPN | Grafika: Racedepartment

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr898287012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása