F1 - MEGVANNAK A RENAULT CSAPATVEZETŐI?

promo273495858.jpg

Az általában megbízható Autosport tudni véli, kik állnak majd a gyárilag visszatérő Renault csapat élén. 

Sokakat foglalkoztatott már a kérdés, kik lehetnek a Lotus felvásárlásával gyári istállóként visszatérő Renault csapatának vezetői az idei szezontól, és bár a franciák azt mondták, csak februárban érkezik majd erről bejelentés, a brit Autosport nevű lap már megírta, mely szakemberek töltik majd be a vezetői szerepköröket az alakulatnál. Szerintük az új csapatvezetés leginkább a Mercedes és a McLaren példáján alapul majd, azaz nem egy konkrét csapatfőnök vezeti majd az istállót, hanem több kulcsfontosságú személy együttesen. 

A legtöbben arra voltak kíváncsiak, vajon Alain Prost szerepet kap-e a csapatban. A válasz az említett lap szerint igen, méghozzá nagykövetként (a négyszeres világbajnok jelenleg is hasonló pozíciót tölt be a Renault sportprogramjában). A britek szerint egy új pozíciót is kreálnak majd Enstone-ban: a versenyigazgató posztot, mely már ismerősen csenghet, hiszen a McLaren már két éve sikeresen használja az efféle rendszert Eric Boullier személyében. Ebben a pozícióban állítólag az idáig alsóbb kategóriákban tevékenykedő Frederic Vasseur kap majd lehetőséget. A francia szakember már számtalan sorozatban megfordult, ám F1-es tekintetben még "szűz". 

A technikai oldalon Nick Chester, a csapat eddigi technikai vezetője marad az élen, miközben a FOM-mal (Forma-1 Menedzsment), a CVC-vel és Bernie Ecclestone-nal a korábbi tulajdonos, Gérard Lopez tartja majd a kapcsolatot. Az enstone-i és viry-i bázisok vezetője pedig Cyril Abiteboul lesz, aki az erőforrások terén is komoly pozíciót foglalhat majd el. 

Fotó: Sky Sports

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr428276274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása