F1 - MARCHIONNE: HA ALTERNATÍV MOTOR KELL, FIZESSEN ÉRTE A FOM!

f1-abu-dhabi-gp-2015-kimi-raikkonen-ferrari-sf15-t_1.jpg

A Ferrari elnöke komoly szavakkal kritizálta a FOM-ot és Bernei Ecclestone-t, valamint elárulta, a csapatok hajlandók lettek volna elfogadni az alternatív motorokat, de csak egy feltétellel.

Novemberben az FIA és a FOM elnökei, Jean Todt és Bernie Ecclestone nem tudták véghez vinni ötletüket, miszerint miután a Forma-1-ben szereplő nagy gyártók túlságosan is kezükbe vették az irányítást erőforrás-téren, és csak a saját érdekeiket nézik, be akartak vezettetni egy alternatív motort, amely olcsóbb is lett volna, és kompetitív is. Azonban számukra még nincs minden veszve, a Forma-1 Bizottság ugyanis "nagyobb hatalmat" adott a két elnök kezébe, így amennyiben a csapatok nem tudnak előállni január közepéig egy megfelelő és működőképes ötlettel a motorokkal kapcsolatos problémákra, maguk kezébe vehetik az irányítást, és egyfajta diktatórikus úton kényszeríthetik rá a gyártókat saját akaratukra, amellyel javítanának a Forma-1 egészének jelenlegi helyzetén, azaz minden bizonnyal bevezettethetnék az alternatív erőforrást, ami megoldás lehetne a költséges motorokra és a Ferrari, valamint a Mercedes egyeduralmára is. Sergio Marchionne szerint ez cseppet sem fair megoldás a gyártókra nézve:

"Ha az FIA vagy a FOM azt mondja a Mercedesnek, adjanak pár mérnököt egy külső projekthez, mely keretében egy hasonló erősségű motort hoznának létre, de más szabályok szerint, ráadásul olcsónak is kell lennie, akkor azt gondolom, a FOM-nak kéne fizetnie érte. Nem helyén való, hogy megváltoztatják a szabályokat, és ilyen dolgokat követelnek tőlünk és a Mercedestől."

Az olasz-kanadai üzletember azt is elmondta, már csak azért sem kéne egy más szabályok szerint épített motorformulát bevezetni, mert az maga a sportág üzleti modelljével is szembe menne, hiszen a motorgyártók nem viccből költöttek rengeteget a jelenlegi erőforrások fejlesztésére. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr828262918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása