F1 - MALDONADO SZERINT A RENAULT NEM FOG ANNYIRA SZENVEDNI, MINT 2014-BEN

f1-abu-dhabi-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-team_2.jpg

2014-ben az enstone-i istálló (akkor még Lotus) már használta a franciák erőforrásait, azok azonban messze elmaradtak az eltűrhető minőségtől. A csapat venezuelai pilótája szerint idén ennél sokkal jobbak lehetnek a gyári támogatás miatt. 

A Lotus F1 Team rendkívüli anyagi problémákkal küzdött a tavalyi esztendő második felében, túlélését pedig annak köszönheti, hogy a Renault felvásárolta az alakulatot, így a franciák visszatérnek Enstone-ba, és újra gyári támogatással versenyeznek majd. Az előző két évben azonban V6-osaik eléggé alul teljesítettek, ezért felmerül a kérdés: a 2015-ben még Mercedes motorokat használó Lotus ismét visszasüllyed az egy évvel korábbi, Renault motoros borzasztó formájába? Akkor ugyanis többek között a franciák gyengécske motorjai miatt sem tudtak jól teljesíteni. Pastor Maldonado, az immáron gyári Renault egyik pilótája azonban nem így gondolja.

A 2010-es GP2 győztes szerint sokkal fényesebb lesz a helyzetük idén, mivel most már a gyári támogatói háttér is a csapat, valamint a márka rendelkezésére áll, így talán nagyobb forrásokból dolgozhatnak, és sokat javíthatnak a 2015-ben is gyengélkedő erőforráson. Maldonado azt is elmondta, már több tapasztalattal rendelkeznek a Renault motorjairól, így ez is segítheti őket a fejlődésben és a 2014-esnél erősebb idényben. 

A venezuelai emellett csapatát is dicsérte tavalyi szereplésük után, ugyanis az anyagi problémák miatt nem tudtak szinte semmit sem fejleszteni év közben versenyautójukon, a szezon végén mégis harcba tudtak szállni a pontszerző pozíciókért. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78250482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása