F1 - RAIKKONEN SZERINT AZ ÚJ PÁLYÁK TÚLSÁGOSAN EGYFORMÁK

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_mwt7i8q-zm5l.jpg

Kimi Raikkonen a Forma-1-be kerülő, új versenypályákról panaszkodott, melyek véleménye szerint túl sematikusak és egyformák.

Már jó pár éve valamennyi Forma-1-ben debütáló versenypályát a német Hermann Tilke tervezi. Munkái közül vannak kifejezetten jól sikerültek is, de az olyanok, mint például a naptárból mér kieső indiai vagy koreai helyszínek, cseppet sem nyerték el nem csak a nézők, de a versenyzők tetszését sem. A legújabb bíráló Kimi Raikkonen, 2007 világbajnoka ugyanis a lendületes, Suzukához hasonló versenycsíkokat kedveli, véleménye szerint pedig az új pályák túlságosan is egyformák. 

"Az új pályák szinte teljesen ugyanolyanok, mindig ugyanazok a tervezők tervezik őket." - mondta a finn, aki emellett nem állítja, hogy rosszak az új pályák, de szerinte túlságosan egyformák. Raikkonen hozzátette, hiányoznak neki a régebbi tradicionális helyszínek, mint például Magny-Cours, vagy a Nürburgring (utóbbi még nem került ki véglegesen az F1 körforgásából, de pénzügyi problémák miatt kevés az esély a visszatérésére). "Mikor egy újdonsült helyszínre érkezünk, mindig előre tudjuk, milyen lesz az aszfaltcsík. Természetesen minden kanyarnak megvan a maga stílusa, de a végén mindegyik Tilke-kanyar." - kritizált a Ferrari máig utolsó világbajnoka. 

Nemrég egyébként a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is panaszkodott az új helyszíneket illetően, és a brit azt sem értette. miért minden új pályát csak egy tervező "rajzol meg".

Fotó: Zimbio.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1008244460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása