F1 - ALESI: A RENAULT ESÉLYTELEN A DOBOGÓRA 2016-BAN

f1-jerez-february-test-2010-vitaly-petrov-renault-f1-team-r30_1.jpg

Jean Alesi, a korábbi Forma-1-es futamgyőztes nem hiszi, hogy a gyári csapatként visszatérő Renault-nak lesz bármi esélye egy-egy dobogós helyezésre első évükben.

A Renault idén ismét gyári csapatként szerepel majd a királykategóriában, miután a franciák vezetői úgy határoztak, kizárólag motorpartnerként nem térülnek meg befektetéseik, és marketing szempontból is előnyösebb, ha saját csapatot indítanak. A Renault a Lotust vásárolta fel, mely istállót utoljára 2010-ben láthattuk a francia gyár támogatásával versenyezni, azóta viszont két jó szezon után (2012, 2013) elfogyott a pénz, és anyagi gondjaik miatt a csődeljárás veszélye fenyegette őket. A Renault visszatérése tehát így pont kapóra jön nekik, Jean Alesi szerint azonban még hosszú fejlődési folyamatot kell átvészelniük, mielőtt újra az élmezőnyben harcolhatnak majd.

"A Renault visszatérése nagyon fontos Franciaországnak, hosszú távon sokat segíthet az országnak." - kezdte a volt francia versenyző, ám mikor a Motorsport.com munkatársa arról kérdezte, szerezhetnek-e esetleges dobogós helyezéseket 2016-ban, határozott nemmel felelt: "Újra kell formálniuk a csapatot, ami nem kevés időbe fog telni."- mondta.

Alesi az interjú során a tavalyi szezon éllovasairól, a Mercedes pilótáinak párharcáról is beszélt, ami sokkal kevesebb izgalmat szolgáltatott, mint egy évvel korábban. "Mindketten elég versenyképesek voltak. Rosberg mindig ott volt, még ha Hamilton meg is nyerte a címet, ráadásul a megbízhatósági problémák is Rosberg ellen voltak 2015-ben."

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48234578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása