F1 - GROSJEAN REMÉLI, HOGY MAJD EGYSZER VISSZATÉRHET A RENAULT-HOZ

romain_grosjean_f1_grand_prix_europe_qualifying_ykpud9yejyzl.jpg

Az idei évben már a Haas F1 Team színeiben versenyző Romain Grosjean reméli, hogy majd egy nap újból a Renault pilótája lehet.

2009-ben egy fél szezon erejéig debütált a Forma-1-ben, a gyári Renault-nál, azonban tapasztalatlansága révén két év erejéig visszament a nevelőszériákba, majd 2012-ben újra lehetőséget kapott a franciák gyári csapatának jogutódjától, a Lotus F1 Team-től, melynél egészen 2015 végéig versenyzett. Azonban a Lotus ettől az évtől kezdve már újra a Renault kezében, miután a visszavásárlás sikeresen megtörtént.

Grosjean elővigyázatosság céljából már ősszel átigazolt a 2016-ban debütáló Haas F1 Team-hez, mivel akkor még korántsem volt biztos a Lotus jövőjében, érthető módon. A Haas-nál való versenyzéstől azt reméli, hogy egy nap, akár már 2017-ben versenyzői ülést kap a Ferrarinál, miután az olasz istálló minden bizonnyal már ebben az évben elkezdi keresni Kimi Raikkonen méltó utódját. Viszont a 29 esztendős francia még bízik abban, hogy egy nap újra a Renault színeiben szerepelhet a királykategóriában. Grosjean a brit Autosport lapnak nyilatkozott az enstone-i gárdáról, melynél hosszú-hosszú éveket eltöltött:

"Enstone egy fejezet volt az életemben. Az ott dolgozó emberek a családom és a barátaim, miközben a gyár minden sarkát ismerem. Néhány ott jártam december 24-én, Karácsonykor, amikor az Egyesült Államokban éltem. Nehéz volt elhagynom a csapatot, de a paddockban nem lesznek olyan messze a srácok.

De ki tudja? Lehetséges, hogy 3-4 éven belül a Renault előáll egy VB-győztes autóval, és akkor hívnak engem, hogy nyerjünk együtt. Ez ideális dolog lenne, franciaként pedig hatalmas tett.

Ez egy világbajnok csapat, 2005-ben és 2006-ban ott voltak a csúcson, ez pedig nem volt olyannyira régen. Van potenciál Enstone-ban, már régóta ismerem őket, azonban nehéz bizonyítani, ha nem állnak rendelkezésedre a szükséges eszközök."

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr128223562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása